Izbegavajte ih

Zabranjene stvari nakon raskida: Prijateljstvo sa bivšim, ozbiljna veza sa novim muškarcem

Nije ništa neobično da ga se često setite, ali kontaktiranje svaki put kad ga se setite definitivno prelazi u sferu ludila i opsesije. Nije dobra ideja ni ako deliti sve vaše emocionalne uspone i padove na Fejsbuku
Ljubav i zavođenje
20:32h Autor:
Zabranjene stvari nakon raskida: Prijateljstvo sa bivšim, ozbiljna veza sa novim muškarcem
Foto: Thinkstock

Raskidi nisu nimalo laki, a u toj situaciji evo kakvo ponašanje bi trebalo da izbegavate, bez obzira na to koliko želite to da učinite.

1. Zovete ga svaki put kada ga se setite

Ako vam vaš bivši padne na pamet svakih 7 minuta, ne morate da se brinete. Nije to ništa neobično. Uostalom, kako da vam ne padne na pamet kad čujete vašu pesmu/kada pronađete u stanu neki komad njegove odeće/kada je na televiziji nešto što ste obožavali zajedno da gledate/kada neko u kafiću naruči njegovo omiljeno piće? Kao što smo rekli, nije ništa neobično što ga se često sećate, ali kontaktiranje svaki put kad ga se setite definitivno prelazi u sferu ludila i opsesije.

2. Delite sve emocionalne uspone i padove na Fejsbuku

Ovo naročito važi za kamuflirane postove u kojima ga zapravo pljujete. Jer zapravo svi vaši prijatelji jako dobro znaju na koga se odnosi status tipa ''neki ljudi će zauvek da ostanu kreteni'' ili ''sve se događa s razlogom''. A u očima svih onih koji to čitaju vi ćete izgledati kao osoba koja nije uspela da pronađe način kako da nastavi sa svojim životom. Redovno ponavljajte sebi: Fejsbuk nije moj dnevnik. Fejsbuk nije moj dnevnik!

3. Promenite frizuru

Da li znate šta je gore od toga što ste upravo ostavljeni? To što ste ostavljeni i imate užasnu frizuru. Za sve promene na svome telu (uključujući i tetovaže i pirsinge), pričekajte da vas prođe emocionalni uragan.

Kako koji horoskopski znak podnosi raskid pročitajte OVDE.

4. Pokušavate da ostanete dobri prijatelji

Vrlo je jednostavan način kako možete da otkrijete da li ste spremni da ga gledate kao prijatelja. Zamislite sledeći scenario. Sedite sa njim na kafi i slušate njegove priče o njegovoj novoj devojci. Ako mislite da vam to ne bi bilo nimalo prijatno, razvijanje prijateljstva apsolutno ne dolazi u obzir.

5. Počinjete ozbiljnu vezu sa novim muškarcem

Da budemo potpuno jasni - skroz je ok da imate afericu, avanturicu, flert ili seks na jedno veče sa novim momkom, ali upuštanje u novu vezu koje podrazumeva i emocionalni angažman nije najpametnija ideja. Jer uskakanje u vezu nije najpametniji način da prebolite bivše veze. Ulazak u novu vezu je opravdan isključivo ako upoznate muškarca sa kojim doživite ljubav na prvi pogled. Ali stvarno! Bez maštanja o bivšem!

A šta muškarci rade nakon raskida, saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs