I oni pate

Uteha u druženju i posvećivanje poslu: Šta sve muškarci rade posle raskida

Najveći broj njih utehu traži u prijateljima i druženju sa njima, a samo 14 odsto u usputnom seksu, kao svojevrsnoj osveti svojoj bivšoj partnerki
Ljubav i zavođenje
20:34h Autor:
Uteha u druženju i posvećivanje poslu: Šta sve muškarci rade posle raskida
Foto: Thinkstock

Možda ne ubijaju tugu u omiljenim slatkišima i seriji, ali i muškarci priznaju da pate.

Iznenađujući podaci stižu nam iz Velike Britanije, gde je sajt Elit Singls sproveo istraživanje u kojem je 25 odsto više muškaraca nego žena priznalo da su patili nakon raskida. A žene su mislile da im je lako.

Pa šta muškarci rade kako bi preboleli raskid? Manje više isto što i žene. Najveći broj njih utehu traži u prijateljima i druženju sa njima (61 odsto, u poređenju sa 76 odsto žena), a drugi se posvećuju poslu (njih 41 odsto, u poređenju sa 44 odsto žena). 24 odsto njih izjavilo je da se počaste nečim novim, a 15 odsto da utehu pronađu u hrani.

Najviše iznenađuje podatak da samo njih 14 odsto nalazi utehu u usputnom seksu, kao svojevrsnoj osveti bivšoj partnerki, što znači da ili lažu ili žene imaju pogrešnu pretpostavku njima.

Međutim, negde mora da postoji razlika. I postoji, a to je u definisanju tugovanja posle raskida. Muškarci ne vole da to tako nazivaju, niti da priznaju da je prekomerno uživanje u sladoledu jedan od znakova utapanja tuge.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs