Obratite pažnju

Oporavite se od prevare: 4 koraka da ponovo verujete nekome

Veza koja se završila zbog prevare ne mora da bude samo tužna - može da bude i poučna. Prevarena žena nikad nije kriva za ponašanje svog bivšeg dečka, ali ta ista žena u novoj vezi može da bude opreznija
Ljubav i zavođenje 08.07.2014. - 13:58h Autor: index.hr
Foto: Thinkstock

Prevarene žene često imaju problema sa poverenjem u novim vezama, što je sasvim razumljivo. Ako je bivši dečko bio neveran, kako znati da i novi dečko neće da uradi istu stvar? Stručnjak za veze dr Lori Mur kaže da od prevare možemo da se oporavimo u ova 4 koraka.

 

Naučite nešto iz stare veze

 

Veza koja se završila zbog prevare ne mora da bude samo tužna - može da bude i poučna. Prevarena žena nikad nije kriva za ponašanje svog bivšeg dečka, ali ta ista žena u novoj vezi može da bude opreznija. Možda ste previše otkrili prerano, možda imate previše poverenja i ignorišete znakove prevare, možda jednostavno birate pogrešne tipove. U svakom slučaju, prošla veza može da vam pomogne da u novoj prepoznate znakove i da se postavite drugačije.

 

Koji sve mitovi postoje o preljubama pročitajte OVDE.

 

Razmislite o svojim osećanjima

 

Ako vam se čini da ne možete da verujete svom dečku, razmislite da li za to imate realan razlog ili je stvar u tome da imate traume zbog prošle veze. Ljubomora može da uništi vezu, a ako osećate ljubomoru i nepoverenje, važno je da znate otkud to dolazi.

 

Emocionalna prevara je ipak prevara, OVDE saznajte koji znakovi ukazuju na nju.

 

Budite sigurni da ste preboleli prošlu vezu

 

Nova veza može i te kako da pati ako ste u nju preneli osećanja iz stare, pogotovo ako je reč o vezi u kojoj ste bili prevareni. Pre nego što započnete novu, zdravu vezu, morate da budete sigurni da ste se rešili većine negativnih osećanja koje nosite iz stare veze.

 

Postavljajte pitanja

 

Ako je osećanje da ne možete da verujete dečku prisutno zbog nečega što je on uradio, ne ustručavajte se da postavite prava pitanja. U novoj vezi uvek pokušavamo da ocenimo da li je osoba s kojom smo stvarno vredna poverenja ili nije. Razmislite da li ste vi ti koji unapred odlučujete da je vaš novi dečko zaslužio poverenje ili je stvarno to sam dokazao. Ako imate naviku da dovršavate njegove rečenice i uveravate samu sebe da je dobar, moguće je da će vas razočarati.

 

Koji signali upućuju na prevaru saznajte OVDE.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...