Mali saveti za šminkanje

Naučite trikove za senčenje lica: Mršaviji i zdraviji izgled (VIDEO)

Pored dobre i kvalitetne šminke, veoma je bitna tehnika šminkanja. Pravilno nanošenje pudera, rumenila i senke učiniće da vaše lice zablista
Nega
16:42h Autor:
Naučite trikove za senčenje lica: Mršaviji i zdraviji izgled (VIDEO)
Foto: Shutterstok

Istaknute jagodice postižu se pravilnim ocrtavanjem lica. Jagodice najprije treba "pronaći" tako da uvučete obraze i prst stavite uz donju ivicu jagodične kosti. Prst treba da stoji paralelno sa kostima kako bi pravilno naneli puder.

http://www.youtube.com/watch?v=pNTgBpQjO9M#t=63
Pravilno nanošenje pudera

Puder se bira zavisno od tipa kože. Masnom tipu najbolje odgovaraju mat formule bez ulja kao i primeri, dok suvoj koži treba puder na bazi ulja koji hrane kožu i ne ostavljaju grudvice. On treba biti nijansu tamniji od nijanse pudera koju inače koristite, a nanosi se od linije kose prema jagodicama. Vrlo je važno utapkati puder kako prelaz ne bi bio previše vidljiv.

Rumenilo "sakriva" puder

Nakon pudera sledi rumenilo u željenoj nijansi. Ružičaste nijanse najbolje pristaju svetlijoj puti, srednje tamnoj odgovara boja breskve, dok se tamna put slaže s crveno-narančastim tonovima. Rumenilo se nanosi na jagodice tako da "sakrije" puder i da licu prirodniji izgled.

Higlighter ide na vrh jagodica

Sledeći korak nakon pudera i rumenila je hijlajter. On se stavlja na vrh jagodica, ali u ravnini sa spoljnim rubom oka pa sve do slepoočnica. On će licu dati prirodniji izgled, pa neće izgledati kao maska.

Pravilno naglašavanje lica

Prvi korak u naglašavanju lice jest puder koji je nijansu tamniji od ostatka lica. Ta se nijanse nanosi samo uz vanjski rub lica, liniju kose i po vratu, ali ne i po delovima koje želite istaknuti. Potom sledi korektor u svetlijoj nijansi na području ispod očiju, na bradi i između obrva. Treba ga dobro razmazati kako lice ne bi izgledalo kao fasada.

Sledeći korak je naglašavanje obrva tamnosmeđom senkom i konturiranje nosa tom istom nijansom. Dovoljno je po mostu nosa povući dve tanke linije i naneti malo na vrh. Nakon toga senku treba utapkati prstima kako bi se stopilo sa ostatkom lica. Jagodice treba naglasiti najpre smeđom nijansom, dodati rumenilo pa higlighter na sam vrh, to će im dati prirodniji izgled. Ista smeđa nijanse nanosi se uz spoljni rub čela i vilicu te uz donji rub obrva.

A kakvu šminku muškarci ne podnose pogledajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs