U poverenju

Starija žena i mlađi muškarac: Tabu ili normalna stvar?

Sve više se piše o poznatim damama koje su u vezi sa mlađim muškarcima. Takva priča je nekada izazivala čuđenje, a sada je sasvim svakodnevna pojava
Zanimljivosti
00:02h Autor:
Starija žena i mlađi muškarac: Tabu ili normalna stvar?
Foto: Shutterstock

Često se zapitamo da li veza starije žene i mlađeg muškarca može da bude uspešna? Čitajući vesti o poznatim damam koje godinama održavaju vezu sa mlađim muškarcima, shvatamo da su žene današnjice raskrstile sa predrasudama.

Kao emancipovane, zaposlene i pre svega samouverene, odlično znaju da mlađi muškarac može da ispuni sve što požele. Zbog toga je u našem okruženju, a u svetu uveliko, sve više parova koji imaju čvrste veze uprkos razlici u godinama koja nekada prelazi i dvadeset godina, piše cosmopolitan. (kao što je slučaj Dženifer Lopez i Kaspera).

U Srbiji se s ovim fenomenom uvek nadmeću predrasude. Pod parolom: "Može mama da ti bude", ili "nikada nećete imati decu", ljudi uzimaju sebi za pravo da zabadaju nos u tuđi izbor.

Muškarcima se tu pak više prašta, dok se čak devojkama relativno stariji partneri preporučuju.

Preporučuje se ipak da razlika ne bi trebalo da bude veća od 15 godina (na primer, crkva ne odobrava veću razliku), jer to sa sobom nosi i neslaganja u životnim navikama i interesovanjima partnera.

Suzan Vinter i Felisija Bring, autorke knjige "Starije žene, mlađi muškarci: Nove mogućnosti za ljubav i romantiku", u istraživanju koje su primenile na više od dvesta parova, došle su do zaključka da predrasude o njima nisu istinite.

Mlađa žena - Nisu naišle ni na jedan slučaj gde je starija žena bila ostavljena zbog mlađe.

To ne može da potraje - Prosečna dužina veze iznosi oko 13 godina, a neki parovi traju čak 25.

Njemu treba mama - Muškarci su uglavnom u vezi sa starijom ženom zato što ih privlači njena sigurnost u sebe i zato što ona zna ko je. A to je najbitnije: Da vi znate ko ste i šta želite.

Pa i ako vam se svidi neko koga vaša okolina ne prihvata iz bilo kog razloga (godine, rasa, navike…), zapitajte se da li zaista postoji razlog da se ne upustite u tu priču.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs