Izbegnite zamke zabavljanja

Od flerta do opsesije

On zna da nije vaš princ. Niti ste vi njegova princeza. Ipak, i dalje fantazirate o njemu? Ne dozvolite da vas povređena sujeta povede stazom ludila!
Ljubav i zavođenje 03.04.2013. - 10:48h

Svakome od nas desilo se da nam se dopadne muškarac koji jednostavno nije zainteresovan. Bez obzira da li je vaš odnos ostao na nivou flerta ili ste bili u kratkoj i ne baš burnoj romansi, prestanite sa opsesijama, zamišljenim scenarijima i idealizovanjem nesuđenog partnera. Iako je film "Fatalna privlačnost" doneo Glen Klouz (Glenn Close) titulu seks simbola, ne zaboravite kako je naivno film počeo, a kako je lik poznate glumice završio. Uhođenje, dahtanje u slušalicu i pisanje pretećih poruka je dobra zabava, ali samo na velikom platnu, te izađite iz naizgled začaranog kruga i svoje opsesivne pulzije stavite pod kontrolu, a zatim se vratite na dating scenu.

 

Vremenski rok
U ljudskoj prirodi je da preispituje stvari, nekad i do te mere da postanemo opsednuti nekim događajem ili u ovom slučaju propalom romansom. Ali, što duže traje to se pojačava, te naivna opsednutost može da vam poremeti život. Dajte sebi nekoliko dana da razmišljate u stilu "šta bi bilo kad bi bilo", ali ne više od toga. Što pre pređete preko vaše male opsesije, lakše ćete se vratiti u stvaran svet i među muškarce koji žele vaše društvo.

 

Ceremonija čišćenja
Izbrišite ga iz života, tako što ćete ga izbrisati sa Facebook-a, prestaćete da ga pratite na Twitter-u i izbrisaćete njegov telefon iz mobilnog. Ako mislite da to nije dovoljno, poslužite se maštom, zapišite njegov broj telefona i iscepkajte na najsitnije komade, a zatim ih bacite kroz prozor, poput konfeta. Ovakvi običaji potiču od pamtiveka, a reč je o jednostavnom opraštanju koje spolja deluje "blesavo", ali iznutra nam daje osećaj završetka i obavljenog posla. Bolje je biti veštica na nekoliko minuta nego Keti Bejts (Kathy Bates) u filmu "Misery".

 

Sistem nagrađivanja
Kada ste položile težak ispit, častile ste se novim kaputom. Nakon položenog vozačkog ispita, promenile ste frizuru. Sada, kada uspevate da se okanete frajera koji vas nije hteo, vreme je za manikir, masažu ili novi par cipela. Naravno, nagrade slede tek kada uspete da prestanete da neprekidno razmišljate o svom fiktivnom muškarcu. Zato, same odlučite šta je bolje: muškarac koji nije tu ili cipelice u kojima ćete se osećati da možete da osvojite svet? Ukoliko ni savršen par cipela ne pomaže, onda vam pomoći ni nema!

 

Skrenite pažnju sa njega na...
Najbolji način da prebolite frajera koji jednostavno nije bio zainterovan za vas jeste da nađete novog. Okupite svoje drugarice, izađite, opustite se i prepustite pogledima. Čak i ako vam se niko ne dopadne, malo flerta pomoći će vašem egu, a ako je potrebno da poljubite nekoliko žaba kako bi došli do svog princa, čini se da cena nije previsoka. Ne pokušavajte da se spetaljte sa njegovim najboljim prijateljem, jer ćete izgledati samo očajno, nikako privlačno. Zabavljanje je baš to - zabava dok ne naiđe neko sa kim ćete moći da delite život.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...