Šta činimo zbog ljubavi

Ljubav nije dovoljno opravdanje: Nikad se ne menjajte na ovaj način!

Po nekada smo u stanju da učinimo baš sve zbog ljubavi. Tada često zaboravimo ko smo i odakle dolazimo, ali niko nije vredan da se zbog njega kompletno promenite
Ljubav i zavođenje
11:48h Autor:
Ljubav nije dovoljno opravdanje: Nikad se ne menjajte na ovaj način!
Foto: Shutterstock

Opšte poznata činjenica je da brak ili veza menja čoveka, ali bez obzira koliko se zaljubite postoje neke stvari koje jednostavno ne smete da promenite. Normalno je da se malo prilagodite partneru i situaciji života u dvoje, ali nije normalno da promenite svoju ličnost potpuno.

Ako vaš partner od vas očekuje ovih deset stvari koje smo naveli u tekstu, onda to znači samo jedno: On se nije zaljubio u vas!

Želi da se tetovirate

Odkad je tinta pod kožom dokaz ljubavi i predanosti? Iako može zvučati romantično, tetoviranje je mnogo veća odluka nego što se isprva čini. Ukoliko vam se ideja ne sviđa, nemate zašto da idete pod iglu da bi dokazali svoju privrženost partneru.

Stalno plaćate zajedničke račune

Prošlo je mnogo vremena odkad su žene u potpunosti zavisile o muškaraca, ali to ne znači da vas on ne bi koji put mogao izvesti u svom trošku. Ne treba isprazniti novčanik, ali niti zaboraviti da je čašćavanje ipak kavaljerski potez.

Želi čudne stvari u krevetu

Na polju seksualnosti je uvek zabavno eksperimentisati, ali poenta je da odnos bude obostrano zadovoljstvo. Ako želi nešto što niste spremni dati, odlučno mu kažite „ne“.

Suzdržavanje telesnih potreba

Obe strane u vezi moraju prihvatiti da naše telo ima i ne tako privlačnu stranu. Na dnevnoj bazi to bi bilo puštanje vetrova. On se jednostavno mora pomiriti sa činjenicom da vaše telo funkcioniše isto kao i njegovo.

Želi da zaboravite prijateljice

U početku želite da provedete svaki trenutak zajedno, ali kako vreme odmiče, morate ga uvesti i u krug svojih prijatelja. Postoji šansa da mu se neki neće sviđati, i to treba poštovati. Ali nikako ne dopustite da vam zamera ili zabranjuje druženje sa osobama koje mu nisu drage. Ko kaže da njegovi prijatelji vama ne idu na živce?

Ne da vam daljinski upravljač

Zvuči banalno, ali uopšte se ne radi o televizijskom programu. Svojatanje daljinskog upravljača može biti način dominiranja, i ako mu pređe u naviku, takav će vas partner istisnuti i na drugim poljima u životu. Kompromis je najbolje rešenje.

Traži da volite njegov hobi

Pecanje? Odlično. Pejntbol? Može i to. Kompjuterske igre? Zašto ne! Penjanje na stene? Tu ćemo stati. Lepo je što vas želi uključiti u stvari koje voli, ali niste dužni da trošite svoje vreme na hobije koji vas ne zanimaju. Umesto toga, više se koncentrišite na aktivnosti koje vas oboje privlače.

Svaki praznik morate biti kod njegovih

Odnos sa njegovom porodicom bi uvek trebao biti na određenom nivou, ali insistiranje da svakog praznika budete za stolom sa istim ljudima može biti naporno. Dogovorite ručak kod svojih ili mu predložite da provedete poseban dan zajedno.

Morate odustati od svojih prehrambenih navika

On voli vegansku ishranu, a vi se ne želite odreći mesa i sireva? Neka se pomiri sa tim. Izgled tanjira menjaćete zbog sebe, ne njega. Isto tako, vi poštujte njegove kulinarske izbore.

Bira vam vam odeću

Svako ima pravo na komentar tuđih krpica, ali onog trenutka kad partner od vas traži potpunu zamenu ormara, zapitajte se što točno želi od vas. Odeća je način na koji želite predstaviti sebe svetu u skladu sa svojim mogućnostima, i ako mu se to ne sviđa, najbolje je da se pozdravite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs