Ljubav je čudo

Sve se vrti oko ljubavi: 5 čudnih stvari koje nam se dešavaju kada se zaljubimo!

Opsednutost da sve vreme sveta provedemo sa voljenom osobom naročito je izražena na početku ljubavi. Tada ne marimo ni za koga i ni za šta oko sebe, osim da udovoljimo sebi i svom partneru
Ljubav i zavođenje 05.06.2014. - 17:47h Autor: Stil
Foto: Thinkstock

Sve se vrti oko ljubavi. Donekle smo svi njome opsednuti. Ali, u čemu je tajna? Naučnici su dokazali da zaljubljivanje potpuno menja hemuju našeg mozga.

 

1. Kada smo zaljubljeni naše telo se čudno "ponaša"

 

"Naše telo je tada pod uticajem hormona, koji čine da se istovremeno osećamo euforično, ugroženo i iscrpljeno", objašnjava psiholog Debora Košaba.

 

OVDE pročitajte koji psihološki trik čini čuda za svaku vezu.

 

2. Mislimo da je sve što ON uradi najbolje i najinteresantnije

 

U jednoj od epizoda treće sezone serije "Prijatelji" Ros pronalazi posao, te svima objašnjava detalje - od svih jedino ga Rejčel sluša i divi se njegovoj pameti. Dok je ostalima dosadan i slušaju ga tek reda radi, Rejčel, sa kojom je tek nekoliko nedelja u vezi, sluša ga sa vidnim zanimanjem i oduševljenošću. Nije li tako i u stvarnom životu?

 

3. Ne marimo ni za šta oko sebe, osim za nas dvoje

 

Svi smo ovo ili iskusili, ili barem videli na primeru drugih. Opsednutost da sve vreme sveta provedemo sa voljenom osobom naročito je izražena na početku ljubavi. Tada ne marimo ni za koga i ni za šta oko sebe, osim da udovoljimo sebi i svom partneru.

 

OVDE pročitajte kroz koje četiri faze prolazi muškarac kada se zaljubljuje.

 

4. Misli i reči su nam poput muzike

 

Kad nam je lepo, sve što ON kaže nama zvuči poput divne melodije, te često neke rečenice iznova i iznova da premotavamo u glavi, uživajući u tome kako "sjajno zvuče".

 

5. Želimo apsolutno svaki detalj da znamo jedno o drugom

 

Nije samo što želimo da znamo sve jedno o drugom, već što naše prijateljice "ni krive, ni dužne" moraju pojedine priče da slušaju po tri puta.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...