Da li ste znali?

Naučnici otkrili formulu zavođenja: Efektivnije od dobrog fizičkog izgleda!

Signaliziranje dostupnosti i interesovanja privlači pažnju i povećava vašu atraktivnost u očima druge osobe više nego savršene proporcije i filmska lepota, zaključak je istraživanja
Ljubav i zavođenje
14:26h
Naučnici otkrili formulu zavođenja: Efektivnije od dobrog fizičkog izgleda!
Foto: Thinkstock

Ako je verovati poslednjim istraživanjima naučnika sa Vebster Univerziteta iz St. Louisa zavođenje ne samo da „pali“, već je efikasnije i od dobrog fizičkog izgleda.

Signaliziranje dostupnosti i interesovanja privlači pažnju i povećava vašu atraktivnost u očima druge osobe više nego savršene proporcije i filmska lepota, zaključak je istraživanja.

OVDE pročitajte koji je glavni ženski adut iz ormara.

Doktorka Monika Mur (Monica Moore) radila je ovo istraživanje u kafićima za samce i došla je do zaključka da osobe ne privlače najprivlačniji među njima, već oni koji na najbolji način signaliziraju svoju dostupnost.

Ona tvrdi daupravo sledeći oblici zavođenja najbolje deluju:

Osmesi i kontakt očima univerzalan su alat koji važi za oba pola, ali daleko su efektivniji su dodiri koji mogu da budu prijateljski (guranje, udaranje po ramenu, rukovanje), ozbiljniji ( zagrljaji oko ramena ili struka) i nuklearni (dodirivanje lica) koje su istraživači naveli najefikanijim zavođenjem dodirima.

Ipak, treba imati na umu da će i najobičniji dodir uveliko povećati pažnju osobe, tvrde. Stoga, svoje dodire prilagodite efektu koji želite da postignete.

OVDE saznajte kako da od muškarca dobijete ono što želite.

Nakon što su pridobile pažnju muškarca, žene u skladu sa sterotipima i davnim navikama moraju da počnu da se

prave teško dostupnima, kako bi dodatno povećale interes muškarca.

Ipak, žene lakše zavode. Mahanje kosom ili smeškanje ono je u čemu su tradicionalno jako dobre. Muškarci tu imaju veći problem. Kako zavoditi, a ne upasti u nevolju. Istraživači tvrde da je za muškarce izuzetno bitna socijalna dominacija. Najuspešniji će biti oni koji se ponašaju kao alfa mužjaci, dominantne osobe u društvu koje pričaju s mnogo ljudi, često menjaju mesta u baru, te neverbalnom komunikacijom signaliziraju dostupnost.

Ono što je jako bitno jeste imati čiste signale. Često niko osim vas ne zna da zavodite, i to je loše. Razmislite da li biste sami shvatili vlastite signale i budite hrabri. Gubljenje vremena nikome nije od koristi.

OVDE pročitajte trinaest koraka do ljubavnice o kojoj svaki muškarac sanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs