Sami procenite

Priznajte sebi kako ga volite: Odluka je glave ili srca?

Kada se zaljubite ludo i bez ustezanja to znači da vaše srce vodi glavnu reč. A, možda je to vaš uobičajni način zaljubljivanja, bilo kako bilo, proverite da li volite glavom ili srcem
Ljubav i zavođenje 03.05.2014. - 15:20h Autor: cosmopolitan.rs
Foto: Thinstock

Svi znamo da pravi problemi dolaze kada se zaljubimo ludo i izgubimo vezu sa stvarnošću. Možda ste skloni da se zaljubljujete i volite srcem, glava u tim trenucima nema pravo glasa, prenosi cosmopolitan.rs.

 

Saznajte na koji način ga volite i rešite sebe nedoumice.

 

Da li volite njega ili ideju o njemu?

 

Neke stvari teško priznajemo sebi, a ovo je jedna od takvih. Možda ste se u njega zaljubili “ludo”, svim srcem, a možda... Možda ste zaljubljeni u sliku koju on predstavlja, u sliku koju vam prikazuje vaš mozak, a da zapravo niste zaljubljeni u njega. Možda vam se više sviđa njegov potencijal i to kako ga drugi gledaju, nego on sam.

 

Da li vas izluđuje njegova ličnost?

 

U početku veze, partneri uvek daju samo najbolje od sebe, ali kako vreme lagano prolazi, tako na videlo izlaze i neke stvari koje pre nismo imali prilike da primetimo. Ako imate lagane napade besa zbog njegovog ponašanja ili vam je jednostavno neshvatljivo i odbojno iz bilo kog razloga, moguće je da ga volite upravo glavom, ali ne i srcem.

 

Ne idealizujte partnera, upropastićete vezu, više možete naći OVDE.

 

Da li ga cenite kao osobu?

 

Kada nekog volite, to znači da volite tu osobu kakva god da je ona. Sa svim manama, i vrlinama. Ukoliko želite konstantno da ga menjate, niste iskreno zaljubljeni u njega. Ili barem ne srcem. Ljubav, ona prava, je nešto drugo, ali nikako borba između želja i stvarnosti.

 

Da li osećate hemiju?

 

Možda on uvek uspe da pogodi prave reči, uvek je tu kad vam je potrebna uteha, nema stvari u kojoj se ne možete osloniti na njega, ali bitno je pitanje da li osećate iskre među vama? Naravno da nikada neće biti isto kao u prvim danima veze, ali ako imate posla s pravom ljubavi, osetićete leptiriće, barem ponekad. I tu hemiju koja vas je i privukla!

 

Kada nestane ljubav, šta osaje pročitajte OVDE.

 

Da li deluje savršeno samo na papiru?

 

Možda imate uredno ispisan popis s osobinama koje tražite kod momka, na papiru, ukrašen srcima i pažljivo složen. I možda on zadovoljava baš sve navedene kriterijume. Od stepena obrazovanja, odnosa s prijateljima, ambicija do pogleda na život, ali uprkos tome, jednostavno imate osećaj da nešto ipak nedostaje i da to nije to. Da, tada ga verovatno volite samo glavom, ali ne i srcem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...