Ne čekaju na muškarce

Nešto ipak mogu same: Žene sve češće popravljaju sitne kvarove po kući!

Možda im je dosadilo da ponavljaju šta sve mora da se popravi po kući, traže iznova i iznova od muškarca da to uradi, a možda su jednostavno odlučile da ne budu više tako bespomoćne
Porodica
11:20h Autor:
Nešto ipak mogu same: Žene sve češće popravljaju sitne kvarove po kući!

Bespomoćnost više nije u modi. Dame su odlučile da savladaju sve "probleme", a to uključuje i kućne popravke. Možda im je dosadilo da stalno iznova i iznova ponavljaju muškarcima šta sve treba da se popravi, a možda se jedostavno osećaju jakim kada sam pritegnu kvaku na vratima, ili zamene česmu u kupatilu?

Polovina žena misli da su spretnije u kućnim popravkam nego muškarci, utvrdila je studija britanske kompanije WD Betrums sprovedena na 1244 ljudi.

Skoro 60 posto njih same popravljaju stvari po kući umesto da čekaju svoje jače polovine. Sve to uzrokuje svađu sa partnerom zato što su muške praktične veštine u padu.

Glavni razlog zašto žene uzimaju alat u ruke jest zato što muškarci više nisu pouzdani, kako kažu. Kada same popravljaju najsigurnije su da će sve na vreme i pravilno popraviti. One su se uhvatile u koštac sa popravkama u nadi da će povećati vrednost nekretnine, a smanjiti nepotrebne troškove majstora.

Uprkos tome što su zamenile muškarce, 78 posto njih i dalje priznaje da savet uvek traže od jačeg pola.

- Kućne popravke nisu više samo muški posao, žene sve češće uzimaju alat u ruke. Tako štede novac i stiču korisne veštine - istakla je direktorka kompanije WD Betrums, Lina Vilson.

Ranija istraživanja su potvrdila kako polovina ljudi nikad kućne popravke ne završi do kraja. Glavni krivci su manjak vremena i dosada, a četvrtina njih priznaje da se jednostavno ne snalaze u tome. Najviše muke predstavlja im popravljanje instalacija i radijatora.

Ovo je deset kućnih popravki koje žene same obavljaju:

1. Promena sijalice

2. Promena osigurača

3. Popravljanje česme

4. Popravljanje WC šolje

5. Zamena kvake na vratima

6. Popunjavanje rupe u zidu

7. Bojenje zidova

8. Lepljenje tapeta

9. Popravljanje prozora

10. Vešanje slika po zidovima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs