bolje sprečiti nego lečiti

Psihoterapeut upozorava: Sa ovakvim muškarcima nikada nemojte izlaziti, otvorite četvoro očiju!

Stručnjak za ljubavne odnose upozorava žene da obrate pažnju na ove stvari kada upoznaju potencijalnog partnera

Ljubav i zavođenje 14.01.2021. - 09:58h Autor: cafe.ba / Stil
Foto: Shutterstock

Mudre žene neće birati muškarce koji žene ne doživljavaju kao ravnopravan pol i one koji nisu spremni na razgovor o seksu, napisao je Steven Ing, psihoterapeut i savetnik za ljubavne odnose.

 

Ovaj stručnjak koji iza sebe ima tri decenije iskustva napisao je kolumne "Nikad ne izlazite sa muškarcem koji..." na portalu " Psychology Today".

 

U trećem nastavku ističe još jedan savet: Nikad ne izlazite s muškarcem koji se ne može posvetiti vezi bez zlostavljanja.

 

"Znam, zvuči kao filozofiranje, ali ako pogledate oko sebe, videćete puno veza punih nasilja, u kakvim sigurno ne želite da budete. Skoro svaka zlostavljana žena ili muškarac započeli su romansu s nekim ko je na početku delovao savršen, sve dok se nije usledilo neprijatno iznenađenje - zlostavljanje. Imajte na umu da zlostavljanje ne počinje uvek fizičkim zlostavljanjem, već može početi suptilno, na primer od opažanja kako imate užasan muzički ukus", piše Steven Ing.

 

Telesnom zlostavljanju često prethodi verbalno zlostavljanje, ali pre toga može biti neverbalno zlostavljanje (pogled prezira uz kolutanje očima, besno duvanje, okretanje leđa dok osoba govori i slično).

 

Neverbalnom ponašanju prethodi i nastojanje da partner uspostavi dominaciju i moć. Tada vam daje do znanja da je pod određenim uslovima zapravo u redu biti nasilnik.


Sigurni znaci da je ljubav na ivici propasti: Ovakvim ponašanjem samo udaljavate partnera od sebe!

svađa, par se svađa
foto: Shutterstock

Ovo ponašanje je opravdano u njihovom umu, pa kad oseti potrebu da vas nazove pogrdnim imenom,to će i učiniti. Ovaj način razmišljanja zanemaruje činjenicu da se pod zlostavljanjem podrazumeva i to kad se prema ljudima odnosimo s nepoštovanjem.

 

Nikada nije etički obratiti se nekom sa nepoštovanjem, čak i ako se ta osoba prema vama ponaša loše. Ne treba dodavati zlostavljanje na zlostavljanje.

 

Lek je suočavanje sa takvom osobom, a ako se ništa ne promeni, jednostavno okrenite leđa i krenite dalje.

 

 

Kada ulazite u ljubavnu vezu bitno je da se vi osećate sigurno pored te osobe. Da možete da dišete. Nikako ne smete da se osećate zlostavljeno u bilo kom smislu.

 

Ako ste pogrešili sa izborom partnera, ako ne vidite promenu nečijeg ponašanja, izađite iz te veze i oslobodite sebe. Gledajte da naučite da prepoznate znakove zlostavljanja kako se više nikada ne biste našli u nemiloj situaciji.

 

Sitnice zbog kojih on može poželeti da pobegne glavom bez obzira: Ne radite ove stvari u vezi!


(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...