Istraživanje

U igri zavođenja: Ovo je najveći ženski adut!

Prema mišljenju jačeg pola u mnogim anketama, omiljena ljubavna igra većine žena je da se prave da su slabe, nemoćne, nespretne i nesposobne, pa im je uvek potrebna pomoć od partnera ili njegovo prisustvo
Ljubav i zavođenje
17:30h Autor:
U igri zavođenja: Ovo je najveći ženski adut!
Foto: Shutterstock

Nije tajna da su žene spretnije u ljubavnim igrama, a nova studija pokazuje i kako nežnijem polu to uspeva. Psiholozi smatraju da žene već na početku veze svesno počinju da vuku određene poteze ne bi li zaintrigirale partnera, tako se ne javljaju na telefon čim ih muškarac pozove ili odlože sastanak da bi izašle sa drugaricama.

Većina pripadnika jačeg pola, koja je učestvovala u ovoj studiji, smatra da žene bespotrebno komplikuju stvari i prave problem tamo gde ga nema, kako bi videle dokle mogu da idu u vezi.

Muškarci tvrde i da dame često planski nešto urade kako bi videle njihovu reakciju i znale u buduće kako da se postave u određenoj situaciji.

Rezulati jedne ankete u SAD pokazali su da žene najviše vole da se "igraju" čekanja, kada namerno zakasne na sastanak, kao i da se predstavljaju nedodirljivom i stave im do znanja da ne mogu lako da ih imaju.

Ankete su pokazale i da žene posle 30. uglavnom igraju na kartu izgleda i koriste ga kao adut u zavođenju, pa "spontano" zapitaju partnera kako im stoji neka haljina želeči da mu skrenu pažnju na svoje telo, dekolte ili noge. Odgovor na to pitanje nije baš lak, jer ako muškarac suviše brzo uputi kompliment, to će najčešće biti okarakterisano kao da je nije pažljivo pogledao, već je rekao tek tako.

Ipak, prema mišljenju jačeg pola u mnogim anketama, omiljena ljubavna igra većine žena je da se prave da su slabe, nemoćne, nespretne i nesposobne, pa im je uvek potrebna pomoć od partnera ili njegovo prisustvo.

Jasno je da bi mogle da bez asistencije ubiju insekta, otputuju negde, zakucaju ekser ili promene sijalicu, ali dame tako pokazuju partneru koliko im je potreban i da bez njega ne mogu da funkcionišu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs