Pokušajte

Ne zadovoljavajte se sa dobrom vezom: Učinite je sjajnom!

Samo obratite pažnju na ovih par jednostavnih stvari i učinite veliki prelaz u vašoj vezi između dobrog u sjajno
Ljubav i zavođenje 10.04.2014. - 15:52h Autor: Stil
Foto: Shutterstok

Ako pored sebe imate osobu sa kojom ste proveli dobre i loše momente - ne shvatajte je olako! Neka vaša veza bude odlična i na njoj radite svaki dan.

 

Radite stvari koje ste radili prve godine zabavljanja

 

Kako prolaze meseci i godine, mi postajemo lenji. Vezu u kojoj smo uzimamo zdravo za gotovo. Izgubimo strpljenje, velikodušnost, pažnju, razumevanje i ne trudimo se toliko kao pre. Kako biste se vratili u dane sa početka veze, potrebno je da uzmete papir i olovku i zapišete sve što ste radili te prve godine i kako ste se odnosili prema partneru, pa onda jedostavno počnite to ponovo da činite.

 

 


Neka vaša veza doživi prolećno čišćenje, više možete pročitati OVDE.

 

Pitajte sve što vas zanima

 

Kako vreme prolazi mi mislimo da partner jednostavno čita naše misli i da zna sve šta trenutno želimo. Ovakva pretpostavka često dovodi do svađe koja počinje i završava rečenicom: "Mislila sam da me ti bar znaš!"

 

Pomislite samo koliko se često menja vaše mišljenje i kako partner može da pohvata tok vaših misli čak i kada vi to ne možete po nekada. Da biste izbegli neke veoma loše svađe, kažite partneru sve šta vam je na umu.

 

Postanite ekspert kada je vaš partner u pitanju

 

Razmislite dobro o tome kakav je vaš partner, šta ga uzbuđuje emotivno? Obratite pažnju na to šta je stvarno bitno vašem partneru. Pri tome nemojte računati na to šta je vama bitno i gde ste vi tu. Razmislite samo o njemu.

 

Da li se suprotnosti stvarno privlače, pročitajte OVDE.

 

Ne pitajte "Kako si proveo dan?"

 

Ovo pitanje je možda nekada funkcionisalo, ali danas kada na kraju napornog dana partneru postavite ovo pitanje, on će automatski da odgovori "Dobro, kako si ti provela dan?" To će vas "skrenuti" sa pravog puta, propustićete priliku da saznate stvarno kako je proveo dan, a često može da i pokrene svađu tima "Šta misliš kako mi je bilo? Nezaboravno!"

 

Stvorite nedeljni ritual da se posvetite jedno drugom

 

Izdvojite veoma malo vremena da se zajedno sa partnerom proispitate šta je funkcionisalo te nedelje, a šta opet nije (sa poslom, porodicom, decom) i šta je to što biste mogli popraviti. Ovo će vam pomoći da se povežete oko istih tema, da shvatite kako se on oseća i da jednostavno budete na "istoj strani".

 

Ne spuštajte se na niske grane, i u vezi držite dostojanstvo, više pročitajte OVDE.

 

Održavajte vezu u seksualnom smislu

 

Ukoliko ste dugo u vezi ne treba vam priča o tome koliko je seks bitan - to verovatno već znate. Međutim, pored seksa u klasičnom smislu radite i na tome da i dalje između vas postoji nota zavodljivosti. Flertujte sa njim. To će i vas i njega oraspoložiti. Unesite seksipil i humor u vezu i ne sekirajte se oko ostalih detalja.

 

Radite nešto kreativno kada ste zajedno

 

Film i večera više nije poželjan vid izlaska, malo novine može da učini čuda. Ne mora to biti zajednički skok padobranom, ali možete da odete na internet i proverite sve vezano za jeftine i kreativne ideje za izlazak. Ukoliko imate dete, odvedite ga kod prijatelja da ga oni pričuvaju dok ste vi sat ili dva na sastanku. Smislite nešto što će vas oboje oplemeniti ili razveseliti.

 

Da li je moguće prijateljstvo posle raskida, više možete pročitati OVDE.

 

Odmorite um

 

Veoma je bitno da neko vreme provedete zajedno u tišini. Bez obzira koliko je verbalna komunikacija dobra po nekada je neophodno samo da ćutite. Ukoliko možete sa partnerom da ćutite a da se osećate ispunjeno, to znači da pored sebe imate pravu osobu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...