Da li se pronalazite?

4 faze opsesivne ljubavi: Od privlačnosti do uništenja!

Za vas se faza privlačnosti ne meri u minutima nego u nanosekundama i deluje poput udara groma iz vedrog neba. Vaša osećanja i misli lete prema njemu kao raketa
Ljubav i zavođenje 08.04.2014. - 10:17h Autor: cosmopolitan.hr
Foto: Thinkstock

Romantična ljubav podjednako može da bude snažna i opasna kao i zavisnost. A, ovde možete da proverite da li ste zavisni od ljubavi?

1. Faza privlačnosti
Za vas se ova faza ne meri u minutima nego u nanosekundama i deluje poput udara groma iz vedrog neba. Vidite nekoga, ustanovite da je prezgodan i vaša osećanje i misli lete prema njemu kao raketa.

 

2. Anksiozna faza
Možda je prošlo nekoliko dana otkad ste se poslednji put videli, možda koja nedelja, a vi već doživljavate mali slom živaca i pitate se: "Zašto barem nije poslao SMS? Šta ne valja sa mnom? Šta sam uradila? Sigurno je sreo neku drugu".

 

3. Opsesivna faza


Vi ste odlučili! Učinićete sve da saznate šta se dogodilo s njim. Šetate ili vozite oko njegove kuće? Učinjeno. Hakujete mu mejl? Učinjeno. Provalili ste u njegov mobilni? Satima uhodite njegove prijatelje na Fejsbuku ili Tviteru? Već odavno obavljeno!

 

4. Destruktivna faza
Vaša se veza završila, uglavnom zato što druga strana nije uspela da podnese vaš intenzitet. Verovatno se osećate prazno i tužno, malo se stidite sebe i želeli biste da se osvetite. Često vas takva osećanja mogu odvesti u depresiju.

 

OVDE saznajte kroz koje četiri neizbežne faze muškarac prolazi kad se zaljubljuje.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...