LJUBAV KAKVA SE RETKO VIĐA

Prokletstvo Kenedijevih ih je pratilo u stopu: Jeziva istina iza jedne od najvećih romansi 20. veka! (FOTO)

Ni 2 decenije nakon tragedije, njihova ljubavna priča ne prestaje da intrigira 

 

Ljubav i zavođenje
15:16h Autor:
Foto: Profimedia

Džon Kenedi mlađi, sin američkog predsednika Džona F. Kenedija, početkom devedesetih nosio je titulu najvećeg zavodnika na svetu.  Njegova popularnost je bila ogroman, a svi su sa nestrpljenjem čekali da vide ko će bit njegova izabranica.

 

Nakon romansa sa Madonom, Sarom Džesikom Parker, Sindi Kraford, Bruk Šilds, Daril Hanom i brojnim drugim poznatim ženama, svi su mislili kako će u porodicu Kenedijevih ući neka slavna dama, ali njegovo srce je na kraju osvojila Kerolin Beset.

 

Plavokosa lepotica radila je u modnoj kući Calvin Klein u sektrou za odnose sa javnošću kada je upoznala najpoželjnijeg američkog neženju.

 

Muškarac koji je za svoju ženu mogao da odabere bilo koju ženu na svetu, odabrao je onu koja nije bila ni bogata ni slavna, nije imala ugledno porodično poreklo. Međutim, Kerolin je imala sve druge kvalitet, lepotu, šarmi inteligenciju.

 

Sudbina im je na neobičan način ukrstila puteve: Ovako je počela najromantičnija ljubavna priča Holivuda! (FOTO)

foto: Profimedia

Ponašanjem i stavom odudarala je od svih slavnih žena sa kojima je Džon do tada bio u vezi. Mnoge od njih "bacale" su se na Johna, zbog čega je on sumnjao u njihove motive. S druge strane, Kerolin nije bila nimalo impresionirana njegovom slavom. Upravo je time zarobila njegovo srce.

 

Prvi Džonov poziv na sastanak je odbila, ali je ipak poklekla pred njegovim šarmom. Kada se preselila u njegov stan, mediji su odmah počeli sa nagađanjima o veridbi.

 

Voleli su se jako, ali su i svađe bile žestoke, ali bili su neverovatno zaljubljeni.

Kamen spoticanja od početka njihove veze bilo je nezapamćeni interes medija za njihov privatni život. Kerolin je od anonimne devojke preko noći postala meta fotografa koji su je pratili u stopu. Sa tom promenom se teško nosila.

 

Nagađanja medija da će se par venčati su se ispostavila kao tačna. Njih dvoje su sudbonosno da izgovorili u maloj crkvi na ostrvu Camberlend. Na kraju ceremonije Džon se okrenuo prema svom kumu i najboljem prijatelju Entoniju Radzivilu i šapnuo mu: "Nikada u životu nisam bio srećniji."

 

Razvod od nje je najveća sramota u mom životu: Čuveni preljubnik se pokajao?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by THE WARDROBE (@thedigitalarchivist) on

Iako je sve izgledalo idilično, njihov brak je imao i tamnu stranu. 

 

Kada su se ujesen 1996. godine vratili sa medenog meseca, ispred njihovog stana kampovali su novinari i fotografi. U pokušaju da zaštiti svoju suprugu, galantni Džon je zamolio okupljene predstavnike medija da ih malo puste na miru i daju Karolin priliku da se navikne na svoju novu ulogu slavne osobe.

 

Džonu fotografi nisu smetali jer je odavno naviknuo na takav život. Njegovi prijatelji kažu da je uživao u interesovanju medija za njega i doživljavao ga kao znak sopstvene moći. Znajući da ga kamere prate u stopu, šetao bi i džogirao Central Parkom bez majice, a kada bi ga paparaci ulovili na jedrenju, mirno bi im pozirao. Kerolin je ipak želela drugačiji život.

 

Dve godine je bio ljubavnik njegove supruge: Glumac sve znao, čak je i odobravao njihovo viđanje! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Kennedy Jr. (@rememberingjohnkennedyjr) on

Pritisak je postao neizdrživ

 

Njeni prijatelji ubrzo su primetili da se slama pod pritiskom. Pokazivala je klasične znakove kliničke depresije. Nekoliko meseci nakon venčanja provodila bi sate plačući zaključana u svom stanu. Džon je morao da održava mnoga prijateljstva i poznanstva, a ona nije želela da izlazi iz stana. Otkazivala je sve pozive na večere, izostajala sa svih zabava.

 

"Spalila je sama mnoge mostove", rekao je jedan njen prijatelj u intervjuu za Vanity Fairu.

 

Džonu je najviše zamerala to što ju je često ostavljao samu zbog posla i prijatelja, a vratio se i momačkom stilu života. Do kasnih večernjih sati ostajao bi u teretani, odlazio na putovanja sa svojom muškom ekipom, a Kerolin bi ga čekala kod kuće.

 

Ovaj čovek je znao da voli: Ono što je slavni pevač poručio svojoj supruzi topi i najtvrđa srca!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @90seducation on

Vreme je prolazilo, a ona se sve teže nosila sa osećajem usamljenosti. Njeni prijatelji iz modne industrije znali su da je utehu počela da traži i u drogi.

 

Par je krenuo na bračno savetovanje u pokušaju da reše probleme, ali je Kerolin odustala od savetovanja nekoliko meseci kasnije kada je terapeut sa njom pokušao da razgovara o konzumiranju kokaina.

 

Više nije želela ni da deli sobu da Džonom. Nekoliko meseci kasnije, on je iznajmio sobu u hotelu i tamo provodio vreme. U to vreme je počeo i da radi na časopisu "George" koji se bavio  poznatim ličnostima.

 

Džon i Kerolin se nisu viđali, ni čuli neko vreme, a tek nekoliko meseci kasnije, na nagovor Keroline sestre Laure njih dvoje su se pogledali u oči. 

 

Laura je bila odlučna u nameri da ih natera na razgovor. Predložila je da zajedno otputuju na ostrvo Martha's Vineyard, gde je trebalo da se održi venčanje Džonove sestre. 

 

Kerolin, Laura i Džon su se ukrcali 16. jula 1999. u večernjim satima u avion kojim je on odlučio da upravlja sam, bez kopilota.

 

Život ih je razdvojio u detinjstvu: Nisu ni slutili kakav scenario će im sudbina prirediti 20 godina kasnije! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @rduchi on

Džon se pre polijetanja javio kontroli leta, a na odredište nikada nije stigao. Avion se srušio iznad okeana. Istragom je utvrđeno da je najverovatniji uzrok pada greška pilota koji nije uspeo da zadrži kontrolu nad letelicom nakon poletanja, a dokazi potencijalnog kvara na avionu nikada nisu pronađeni.

 

Nedelju dana kasnije, tela Džona, Kerolin i Laure kremirana su, a njihov pepeo prosut je u more nekoliko kilometara dalje od mesta nesreće.

 

Izgleda da ni njih nije zaobišla tzv. kletva Kenedijevih, koja će i najveće skeptike naterati da preispitaju svoje stavove. Krenete li istraživati sve načine na koje su izgubili život članovi uže i šire porodice Kenedi, i to u mladom dobu, pomislićete da čitate nekakav morbidni filmski scenario.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs