Sve je stvar ukusa

Istraživanje pokazalo: Kakve poljupce vole muškarci?

Muškarci više vole vlažne poljupce koji uključuju jezik i otvorena usta, dok se žene, pak, često žale zbog takvih mokrih poljubaca
Ljubav i zavođenje
14:06h
Foto: Thinkstock

Poljupci su jedna od najlepših stvari na svetu, a tako malo znamo o njima. Vreme je da to promenimo. Otkrivamo vam najznačajnije stvari o poljupcima.

 

Muškarci i žene vole različitu vrstu poljupca
Kako pokazuju istraživanja, muškarci više vole vlažne poljupce koji uključuju jezik i otvorena usta. Žene se, pak, često žale zbog takvih mokrih poljubaca. Postoji razlog zašto muškarci vole takve poljupce: otvorna usta omogućuju im da ženama “doziraju” male količine hormona zaduženih za podizanje libida koji se prenose putem pljuvačke. Ako muškarac ljubi ženu nedeljama ili mesecima, njen libido raste upravo zahvaljujući njegovim poljupcima.

 

OVDE pročitajte kako omiljene seks poze otkrivaju kakvi ste u krevetu.

 

Prvi poljubac uvek se pamti
Većina ljudi do kraja života pamti svoj prvi poljubac. Mnoge žene se lakše sete prvog poljupca nego prvog seksa. Ne zna se tačno zašto je to tako, ali neki stručnjaci veruju da to ima veze sa činjenicom da je poljubac prvi čin koji čoveka uvodi u svet seksualnosti.

 

Hemija nije ključna za dobar poljubac
Iako između dvoje potpunih stranaca može da proradi vrlo intenzivna hemija, najbolji poljupci nastaju u vezi u kojoj je razvijena emotivna povezanost i sigurnost. Veličanstven poljubac sadržava u sebi razumevanje i potrebe voljene osobe. To je donekle i razumljivo, jer osoba koja vas najbolje poznaje jako dobro zna i šta volite. A, kako izgleda kada se potpuni stranci prvi put poljube, pogledajte OVDE.

 

I nežni poljupci bude libido


Za razbuđivanje strasti, nisu nužni žestoki poljupci. Naprotiv, dovoljan je tek blag dodir usnama da se telo uzbudi. Možda niste znali, ali velika količina prostora u mozgu zadužena je za procesuiranje informacija koje dolaze od usana. Samo lagan dodir usnama stimuliše veliki deo mozga. Reč je o području većem od onoga koje je zaduženo za procesuiranje informacija koje dolaze sa genitalnog područja.

 

Tehniku ljubljenja sa godinama razvijamo
Ljubimo se još od rođenja. Zato se smatra da je ljubljenje ljudima prirodno urođeno. Međutim, tokom godina učimo i evoluiramo, i to ponajviše uz pomoć serija i filmova. Naravno, i partneri dolaze kao učitelji. Kako tumače stručnjaci, najvažnije je opustiti se i uživati, inače tehnika neće biti na visini.

 

OVDE pročitajte istočnjački recept za dobar seks.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...