Zapitajte se

Da li biste oprostili prevaru: Svaka šesta žena prašta!

Istraživanja su pokazala da je 36 posto žena smatra da ih je partner prevario, a preljubu su otkrile tako što su proveravala njegov kompjuter
Zanimljivosti
11:20h Autor:
Da li biste oprostili prevaru: Svaka šesta žena prašta!
Foto: Shuterstock

Nekada je prevara bila neoprostiva, ali izgleda da se to sa vremenom promenilo.

Istraživanje o opraštanju prevare, sprovela je advokatska kancelarija Slater & Gordon, koja je otkrila da se 36 posto žena izjasnilo kako su uverene da ih je partner prevario barem jednom, a većina njih odlučila je da to i proveri.

Jedna od deset proveravala je svog muža tako što je zvala njegovu kancelariju da se uveri da li je tamo, a svaka šesta proverila je sadržaj njegovog kompjutera.

Prema istom istraživanju, 24 posto muškaraca se izjasnilo na isti način, odnosno bili su ubeđeni da ih je supruga prevarila bar jedanput. Žene su uglavnom počele da proveravaju partnera nakon što je on promenio svoje ponašanje ili zbog vlastite intuicije, dok su muškarci postali takvi jer su žene bile odsutne ili su izbegavale seks.

Međutim, čak šest od deset žena izjavilo je kako ne bi ostavile partnera ni kad bi se uverile da ih laže i vara, iako su jednako tako priznale kako su svesne da bi nakon toga postale depresivne, paranoične te kako bi to značajno uticalo na njihovo duševno i telesno stanje. No, jedan od advokata iz advokatske kancelarije koja je provela istraživanja otkrio je kako, prema njegovom iskustvu, razvoj događaja obično bude drugačiji od rezultata.

- Stalno ponavljanje osećaja razočarenja u partnera zbog takvog ponašanja, dovodi do nezdravog stanja uma, a takvo stanje do toga da jedna strana mora da prekine vezu. U devet od deset slučajeva razlog za razvod bio je nedostatak poverenja u partnera. Bez njega ljudi su jako nesrećni - zaključio je.

Da li biste vi prešli preko partnerove parevare?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs