Tajna srećnih parova

Šta je to kvalitetna veza?

Poveravanje intimnih misli i osećanja, međusobno poverenje i podrška, uspešno rešavanje svađa, samo su neki od bitnih činilaca kako bi vaša veza sa partnerom imala blistavu budućnost i pozitivno uticala na vas
Ljubav i zavođenje
20:16h Autor:
Šta je to kvalitetna veza?
Foto: Shutterstock.com

Svaka veza je drugačija. Ne postoji nešto što se zove savršena veza, ali ona može biti kvalitetna, što je poprilično blizu savršenstvu. Možda se pitate kako možete da znate da li je vaša veza kvalitetna? Ili, šta je to što možete da učinite da postane takva?

Emocionalna podrškaVi i vaš partner možete jedno u drugom da pronađete utočište za vreme poteškoća ili potreba. Prijatno i prirodno se osećate tokom emocionalnog poveravanja, što vas još dodatno međusobno povezuje.

Osećate se prihvaćeno i voljenoU potpunosti se osećate prihvaćeno i voljeno baš onakvi kakvi i jeste. To važi i za one trenutke kada se ne slažete.

Cenite odnosOboje cenite odnos i smatrate ga životnim prioritetom. Takođe, sa uživanjem posvećujete dovoljno vremena jedno drugom kako bi vaš odnos napredovao i bio još bolji.

Sigurna bazaOboje imate podršku kada želite da istražite želje i ostvarite pojedinačne ciljeve izvan odnosa. Važno je da ovakve aktivnosti ne razaraju vašu vezu. Nije dobro ako jedna strana previše vremena posvećuje određenom hobiju, a takođe, nije dobro ni ako drugoj strani smeta i ono malo vremena što su odvojeni.

PoverenjeVi i partner morate da verujete jedno drugom i međusobno pružate podršku. Takođe, važno je da verujete da će druga strana uvijek biti dostupna, fizički i emocionalno, kada god je to potrebno.

Prijatno vam je prilikom poveravanja intimnostiOboje ste zadovoljni time što možete jedno drugom da poverite intimne misli i svoje ranjive, osećajne strane. Uz to, ne smeta vam što zavisite jedno od drugog, a istovremeno razvijate i svoj identitet dok vas druga strana podržava u tome.

Pojedinačna vrednostSvako od vas ima osećaj vlastite vrednosti koji nema veze sa odnosom. U zdravoj i kvalitetnoj vezi, partneri ne moraju da biraju između toga da budu u vezi ili da se lično usavršavaju, već se to radi istovremeno.

Efikasno upravljanje sukobimaNaravno da se svi parovi posvađaju, ali važno je da svaku svađu rešite efikasno. U svakom trenutku morate da se međusobno poštujete, tako i u svađama jer su one najčešće tek sukob mišljenja, a nikome ne možemo nametati svoja uverenja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs