Uselite se bez problema

Kako da započnete zajednički život bez svađa

Kada je reč o prostoru za odeću, žena dobija 60 odsto, a muškarac 40. Vi imate svoje stvari, vaš dečko ima svoje stvari, ali to ne znači da će svako da donese u stan sve što mu pripada
Ljubav i zavođenje
21:56h Autor:
Kako da započnete zajednički život bez svađa

Zajednički život je komplikovan. Možda vam se ne čini da je tako, ali sitni razlozi za svađu vrebaju sa svih strana. Ako planirate ovaj korak, sledite ove savete i sve će biti (barem malo) lakše.

Pravilo 60:40

Zajednički život bi trebalo da funkcioniše na način da sve delite na pola, zar ne? Ne. Možda zvuči nepošteno, ali kada je reč o prostoru za odeću, žena dobija 60 odsto, a muškarac 40. Opet, znamo da zvuči nepošteno, ali tako jednostavno mora da bude. Žena ima i torbe, i cipele, i haljine, i suknje, i sve ono što muškarci imaju, puta dva. Ova raspodela je sasvim pristojna, jer da se pita većina žena, njima bi išlo minimum 70 odsto ormara.

Moje stvari vs. tvoje stvari

Vi imate svoje stvari, vaš partner ima svoje stvari, ali na žalost, to ne znači da će svako u stan da donese sve što mu pripada. Ne možete da imate dva seta tanjira, ni dva kauča u dnevnoj sobi u koju staje samo jedan, kao ni dva televizora ako jedva imate mesta za jednog. Morate da se dogovorite šta ostaje, a šta odlazi, po mogućstvu bez svađe.

Njegove stvari

Mnogi muškarci u svojoj kući ima "gluposti" koje većina žena nikad ne bi stavila kod sebe u stan. Njegove figure akcionih heroja, posteri iz filmova i suveniri koje je kupio još na maturi u srednjoj školi verovatno nemaju mesta u stanu odrasle osobe, ali to ćete morati da mu objasnite na nežan način. Uz to, moraćete da mu dopustite da zadrži barem nešto, jer zajednički život mora da bude kompromis.

Dok se ne opredelite na ovaj značajan korak, saznajte OVDE koje su stvari koje muškarci ne podnose kada ste u njegovom stanu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs