Istraživanja

Seks: O čemu žene ćute, a muškarci trube?

Istraživanje je pokazalo da je ovo vreme donelo i slobodniji pristup seksu, gde je uočeno da se broj seksualnih partnera kod oba pola povećao
Ljubav i zavođenje 04.03.2014. - 12:28h Autor: tportal.hr
Foto: Shutterstock

Odavno je prošlo vreme kad se od žena tražilo da u brak uđu kao device, a da čini se da je nekadašnja popularna serija Seks i grad pridonela takvom slobodnom poimanju ženskog seksualnog ponašanja.

 

Uprkos tome, mlade žene i danas osećaju sramotu kada zauste da izgovore podatak o broju seksualnih partnera pa neretko lažu o stvarnoj brojci.

 

Sudeći prema istraživanju The Taba, čak četvrtina žena laže o broju partnera sa kojima su spavale. Najčešće to čine zato što izgledaju manje promiskuitetne, a oko pet posto ispitanica kaže da jednostavno ne može reći pravi broj zbog sramote, čak i kad taj broj nije realno veliki.

 

Kod muškaraca je situacija potpuno drugačija. Većina njih takođe laže o broju partnerki, ali iz sasvim suprotnih razloga – oni povećavaju broj partnerki kako bi se predstavili kao uspešni ljubavnici.

 

U zanimljivom istraživanju sudelovalo je 12 700 ispitanika, a uočeno je da se broj partnera i kod muškaraca i kod žena povećao što je rezultat slobodnijeg seksualnog ponašanja u proteklih nekoliko godina.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...