10 razloga

Saznajte: Zašto nas muškarci varaju!

Nekima nedostaje ljubav, neki varaju jer im je prilika na dohvat ruke, dok mnogi zato što znaju da će im biti oprošteno
Zanimljivosti
09:22h
Saznajte: Zašto nas muškarci varaju!
Foto: Thinkstock
U problematičnim vezama prevara izgleda kao jednostavna alternativa, bolja od mučnog raskida ili agonije razvoda - nešto poput brzog oporavka (za dobrobit partnera i očuvanje porodice). Od pojave psiholoških tumačenja po kojima su muškarci genetski predodređeni za prevaru (urođena potreba da svoje seme prošire na što je moguće više žena...), neverstvo se tumači kao omaška koja se može razumeti i opravdati.
Zbog svog nezajažljivog seksualnog apetita, muškarci mogu biti verni samo onoliko koliko im objektivne mogućnosti dozvoljavaju. U osnovi, postoji desetak razloga zbog kojih su spremni da prevare svoje partnerke.

10. Partnerka je retko (ili nije nikada) raspoložena za seks

Svaki muškarac je odavno čuo: ukoliko želi da prestane da vodi ljubav sa nekom ženom, treba da se oženi njome. Očigledno je da u dugim vezama mnoge žene izgube želju za seksom, ostavljajući partnere da tragaju za telesnim užicima. Kad se pojavi potreba za "još više seksa", mnogi muškarci iznenada počnu da "rade do kasno". Druga mogućnost je da je seks jednostavno postao previše predvidljiv i dosadan. Ona nije sklona novinama u krevetu, odbija da eksperimentiše, ne želi felacio... Pojedini muškarci zaista varaju svoje devojke ili žene zato što ove ne pristaju na one seksualne činove koji će uništiti njihov imidž "dobre devojke". Zato muškarac nađe ljubavnicu koja će se pobrinuti za to. Kao kad Robert de Niro u filmu "Analiziraj ovo" kaže: "To su usne koje moju decu poljube za laku noć!"
9. Otkrio je da ona vara njega
Kad muškarac otkrije da je žena neverna, oslobađa se nagomilanog besa tako što čini isto što i ona. Za mnoge muškarce to je jedini način da se osvete svojim nevernim partnerkama. Neki će prevariti ženu i ukoliko su u životu imali manji broj seksualnih partnera od nje.
8. Izazovno i uzbudljivo
Ako ženu sa kojom spavaju vide kao "seksualni trofej", sigurno su bar jednom dosad bili neverni. Postoje muškarci koji jednostavno ne mogu da žive bez tog uzbuđenja koje im pruža lov na žene i osvajanje. Kod nekih je u pitanju samo potreba za promenom - kao kad jednog dana posle mnogo godina probaju nov sladoled, da bi se potom vratili starom i omiljenom ukusu.

7. Prevara može da prođe

"Ono što ne znamo - ne može nas povrediti", kaže stara istina koja uvek važi (sve dok nisu uključene skrivene kamere). Samo saznanje da niko neće otkriti šta se desilo i sledstveno tome - da niko neće biti povređen, dovoljan je razlog da momci zgrabe neočekivanu priliku. No, oprezno: iako muškarci umeju da lukavo izbegnu otkrivanje, žene su mnogo veštije u razotkrivanju. Da ne pominjemo njihove privatne "špijunske" mreže i kanale.
6. Neverstvo hrani muški ego
Ništa ne uzdiže muškarčevo samopouzdanje kao spoznaja da ga želi neka druga žena. U svim dugim vezama, muškarci se pitaju da li još uvek dobro prolaze kod suprotnog pola. Kad jednom shvate da se još uvek mogu vratiti u igru, okreću se svojim partnerkama - ili ne.
5. Prilika nadohvat ruke
Neosporna je činjenica da muškarci ne mogu reći "ne" kad je seks na vidiku. Pošto momci nisu konstantno bombardovani erotskim ponudama, ponekad se pojavi tako neodoljiv i neočekivan poklon. Možda je u pitanju živahna bivša devojka, ili uspaljena zavodnica sa plesnog podijuma... Momci ovo mogu shvatiti kao priliku koja se pruža jednom u životu. Kažu sebi - Carpe diem!

4. Žena koja stalno zvoca

Svaki muškarac je bar jednom iskusio odnos u kome žena uživa u tome da mu zagorča dan. Usled stalnog zvocanja, svađa i prepirki, traže sredstvo kojim će ublažiti glavobolju. Prevara je uobičajeno bekstvo iz domaćeg pakla, a deluje bolje i brže od aspirina.
3. One dopuštaju neverstva
Istina je izrečena: žene su spremne da brzo oproste njihova neverstva! Možda iz straha da će ostati same, ili zato što su žene jednostavno milostivija ljudska bića. Neke žene čak krive sebe zbog neverstava svojih muževa i preduzimaju određene korake kako bi poboljšale odnos. Činjenica da mnoge žene dopuštaju da se muškarci i pored očiglednog greha izvuku nekažnjeni samo ih ohrabruje da ponove delo. Vidite Klintona.
2. Partnerka ih više ne uzbuđuje
Sve duge veze imaju tu nemilu karakteristiku - ljudi se naprosto ulenje. Više ne vode računa o tome da li izgledaju dobro i atraktivno. Žena tada vrlo lako može izgubiti oreol koji je nekada imala u njegovim očima. Možda je on jednostavno više ne vidi kao lepu, a vođenje ljubavi sa njom nije uzbudljivo kao nekada. Zbog toga muškarci najčešće i nalaze ljubavnice među predivnim, mladim ženama.

1. Nedostatak ljubavi

Avaj, nakon izvesnog perioda provedenog u vezi, nestale su emocije koje su davno gajili jedno prema drugom. Međutim, ta veza je već postala sastavni deo njih samih. Razlaz izgleda kao previše bolan i radikalni potezi su gotovo nepojmljivi. Umesto raskida, muškarci odlaze tamo gde će dobiti zadovoljenje. U većini slučajeva ova istina ne pomaže mnogo već samo odlaže neizbežni raskid. Konačno, imajte na umu: prevara nije bezazlena stvar. Ako varate svoju devojku ili ženu, možda ste nesrećni u vezi ili sami imate izvesnih problema za koje ne biste smeli kriviti partnerku.
Sagledajte širu sliku kako biste otkrili da li je neverstvo simptom ozbiljnijih problema. Možda neverstvo izgleda kao beg od tih problema, ali ono je poput kratkotrajnog anestetika - ne donosi dugoročno rešenje.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs