Razlozi ili izgovori?

7 svetskih dokaza zašto muškarci varaju

Ako se ne osećaju dovoljno moćno ili imaju niske kriterijume mnogo će lakše pasti u zagrljaj druge žene
Ljubav i zavođenje
23:10h Autor:
7 svetskih dokaza zašto muškarci varaju
Foto: Shutterstock

Iako se reč promiskuitetna više upotrebljava za nežniji pol, sva svetska istraživanja pokazuju da su muškarci ti koji češće varaju. Zato, uz pripadnike ružnijeg pola treba smisliti neki loš epitet koji ih neće činiti muškarčinama kada prevare, već koji će im dobro ukaljati ugled. Do tada navodimo razloge ili izgovore zbog kojih muškarci upadaju u preljube.

Velika Britanija - manji kriterijumi

Istraživanje provedeno na Univerzitetu Brunel u Londonu objašnjava kako je za mušku neveru odgovoran nagon koji muškarce čini manje izbirljivima kod žena, kada je u pitanju seks.

Nemačka - nedovoljno nežna priroda

Muška prevara prepisana je nižem nivou oksitocina - hormona koji pojačava osećaj nežnosti i privrženosti, a na kraju i poverenja, objašnjava istraživanje provedeno na Univerzitetu u nemačkom gradu Bonu.

SAD - varaju kada se ne osećaju dovoljno moćno

Na američkom Univerzitetu Cornel na temelju istraživanju sprovedenog na uzorku nevernih muškaraca došlo su do zaključka kako muškarci varaju kada osećaju prazninu u životu. To se najviše pripisuje onim pripadnicima jačeg pola koji su finansijski zavisni od svojih partnerki.

Kanada - prati model nevernog oca

Kakav otac takav sin, izreka je u kojoj, sudeći po istraživanju sprovedenom na Univerzitetu u Guelphu, i te kako ima istine. Naime, naučnici tvrde kako postoji duboka veza između ponašanja oca i sina, pa ako je otac bio neveran velika je verovatnoća da će njegove greške ponoviti i sin.

Kalifronija - nedostatak samopouzdanja

Istraživanje koje su sproveli naučnici i studenti Univerziteta u Oaklandu, u Kaliforniji, dokazuje kako je za mušku prevaru kriva nesigurnost. Naime, dokazali su kako nizak nivo samopouzdanja značajno utiče na njihove odluke o prevari partnerke.

Kina - žene krive za sve

Naučnici sa kineskog Univerziteta Renmim tvrde kako su za mušku prevaru zapravo krive žene. Naime, istraživanje je dokazalo kako su neverni partneri većinom oni koji nisu zadovoljni trenutnim seksualnim životom.

Teksas - jači seksualni apetiti

Muškarci su mnogo češće neverni zbog snažnijeg seksualnog nagona. Njihova je potreba za seksom dvostruko snažnija zbog čega su skloniji prevarama od žena, tvrdi najnovije istraživanje sprovedeno na teksaškom univerzitetu u Austinu, u Teksasu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs