Da li ste i vi takve?

One se ne zaustavljaju na samo jednom partneru: Žderačice muškaraca

Ako muškarce tretirate muškarce poput kesice omiljenih bombona i posežete za njima samo kada osetite potrebu, u opasnosti ste da postanete žderačica muškaraca
Ljubav i zavođenje 26.02.2014. - 19:01h Autor: cosmopolitan.hr
Foto: Shutterstock

Sedeći u kancelariji, mlada žena uzima mobilni telefon i šalje poruku dečku sa kojim se viđa. Nakon toga piše imejl putem kojeg flertuje sa kolegom sa posla i traži svog bivšeg na Fejsbuku. Ona je tipična žderačica muškaraca - žena sa različitim muškarcima u svom životu iz samo jednog razloga - da je zabavljaju onako kako se njoj sviđa i kad joj se sviđa.

 

"Uvek je u mom životu bilo više od trojice muškaraca", kaže ona.

 

„Imam jednog sa kojim izlazim, jednog sa kojim spavam i nekoliko sa strane sa kojima flertujem sasvim nevino. Ne vidim zašto bi to bio problem. Zašto imati samo jednog kad ih možeš imati toliko?"

 

Multitasking

 

Tip žene koja zavisi od pažnje muškaraca i ima nekoliko partnera za izlaske biće obeležen nazivom „žderačice muškaraca". Ali može li ta silna pažnja da vas ostavi sa neprijatnim osećajem u stomaku? Kada izlazite sa tolikim muškarcima i od svakog uzmete po zalogaj, ustvari nikada ne ogladnite do te mere da krenete u potragu za potpunim obrokom, jednim muškarcem. Fokusiranje na brojne izlaske odvlače vam pažnju od potrage za dugom vezom. Takvim tempom mogu da prođu decenije i samo ćete u jednom trenutku postati svesni da ste jedina devojka u društvu koja je još solo.

 

"Bez obzira koliko je čovek sa kojim sam seksi, zabavan, inteligentan ili izvrstan u krevetu, uvek imam jedno oko otvoreno i snimam da li ima šta bolje, zgodnije, bogatije, napetije u blizini. Pretpostavljam da sam shvatila da "Gospodin Savršeni" ne postoji, pa viđajući se s mnogo njih dobijam sve dobre strane svakog od njih, bez onih loših", objašnjava gorepomenuta mlada žena.

 

Ipak postoji opasnost u ovakvom ponašanju. Šta ako ova i slične žene između svih tih izlazaka i površnih odnosa ne prepoznaju pravu stvar? Stalno držanje opcija otvorenim može da dovede do toga da neko stvoren za nju izleti iz njenog života. Možda će poređenje da se učini čudnim i površnim, ali to je poput kupovine cipela. Ne kupujemo par koji nam super stoji i udoban je jer nas zanima i ponuda u susednoj prodavnici, a onda se ipak vratimo na početak i kupimo prvi par.

 

Razlozi za takvo ponašanje prema vezama i muškarcima mogu da budu različiti. Ana je priznala koji je njen.

 

"Moje samopouzdanje je bilo na najnižim granama kad sam nakon dve godine prekinula vezu. Bacila sam se na izlaske svim snagama. Svaki put kada bi mi prišao novi muškarac, osećala bih se snažnijom i privlačnijom. Sada sa toliko muškaraca u svom životu ne mogu da zamislim povratak u ozbiljnu vezu. Previše volim tu pažnju."

 

Lažna sigurnost

 

Žderačice muškaraca je lako prepoznati. Često nose odeću koja mnogo toga otkriva, glasne su i sigurne u sebe i hvale se svojim podvizima. Ponosne su što ih toliko muškaraca smatra privlačnima, i to im daje lažnu sigurnost. Lažnu, jer na kraju svi ti muškarci sa kojima se viđaju više ne vide u njima nekoga s kim bi se skrasili jer je previše muškaraca prošlo kroz njihov život. Žderačice muškaraca stavljaju se u poziciju da ih muškarci ne poštuju i postoji opasnost da nikada neće naći onog „pravog".

 

Kontrolisanje porcija

 

Ako shvatite da spadate u grupu žderačica, morate da trenirate da ne padate na ukusne zalogaje koji ne traju dugo, nego na hranu dugotrajnijeg kvaliteta, tip muškaraca koji sporo sagoreva poput ugljenih hidrata - jer možda nije zanimljiv poput super deserta na prvi pogled, ali je bolji za vas i od njega vam nikada neće biti muka.

 

Kada napokon shvatite da svi ti muškarci oko vas ustvari nisu materijal za nešto više, stvari će da se promene. Otkazaćete sve sastanke i prestaćete da flertujete. Proći će neko vreme, obično ne predugo i upoznaćete onog pravog sa kojim ćete poželeti da ostanete do kraja života.

 

A ovde pročitajte kakvim ponašanjem odbijate muškarce.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...