postoji način!

Prihvatanje je ključ uspešne veze: 7 moćnih tehnika da preoblikujete partnerski odnos u savršen!

Napravite korak napred ka vezi kakvu ste oduvek sanjali

Ljubav i zavođenje
13:59h Autor:
Foto: Shutterstock

 

Mnogi psihoterapeuti govore da je sličnost partnera ključ svake uspešne veze. Oni objašnjavaju da se za uspešan odnos moraju poštivati neka osnovna pravila, a kažu i da je veza moguća samo u određenim okolnostima.

 

Međutim, naša vera u ljubav govori nam da u ljubavi ne postoje pravila, pa da postojanje hemije, čak i kod potpuno suprotnih karaktera, čini savršenu vezu. Ipak, kako bi potrajalo, na partnerskom odnosu je potrebno svakodnevno raditi.

 

Razgovarajte

 

Gotovo svi problemi u odnosima posledica su loše komunikacije. Ukoliko komunikacije nema ili je na nezavidnom nivou, nakupljeno nezadovoljstvo se nagomilava, a kao što znate emocije će kad tad izaći na površinu, pa je bolje da se to ne dogodi u obliku eksplozije. Izađite iz tog začaranog kruga nezadovoljstva ugodnim i nežnim razgovorom.

 

Slušanje

 

Doslovno slušati nekoga ponekad može biti zahtevno, ali je ovo od presudne važnosti. Dobro otvorite uši i pokušajte da razumete ono što vam druga osoba govori, ponekad će vam reći i mnogo više nego što mislite. Cilj ove tehnike je da se osoba koja govori oseća shvaćeno. Zaboravite rasprave u kojima samo čekate svoj red kako biste nešto rekli. Slušajte, jer slušanje je ključ.

Prihvatanje

 

Opštepoznata činjenica je da ljudi ne mogu promeniti druge, već samo sebe. Dakle, prihvatite osobu s kojom ste u vezi baš onakvu kakva jeste. Učinite li to oboje, vaša će veza prodisati jer niko ne voli da se od njega očekuje više nego što on to može da pruži. Svom partneru najbliži, u svetu u kom se od nas svakodnevno očekuje savršenstvo, budite osoba koja će ga prihvatiti sa svim svojim manama i vrlinama. Prihvatanje je ključ uspešne veze.

 

Balansirajte

 

Ravnoteža u odnosu važnija nego što se zapravo čini. Bez obzira na to koliko ste voljeni od strane neke osobe ili koliko god vi nekoga voleli, on nikad ne bi trebao da bude vaš "ceo svet", niti biste vi trebali da budete njegov. Održavajte odnose s drugim ljudima i prijateljima koji su uz vas bili mnogo pre, ali i ne prestajte da stičete nove kontakte i prijateljstva. Balansirajte i upotpunite svoj život, jer ćete na taj način imati više snage i energije za odnos s vašim partnerom.

Iznenađujte

 

Mnogi govore da je svaki početak veze najlepši i to zaista jeste istina. A zašto je to tako? Zbog iznenađenja! Već nakon par meseci, većina zaboravlja na važnost iznenađenja čime se gubi uzbuđenje, zabava, osećaji, ali i lepi gestovi kojima nekome dajete do znanja da vam je stalo. Ukoliko želite savršen odnos, ovakve stvari ne smete zanemarivati, jer ne zaboravite da je pažnja od velike važnosti.

 

Pohvalite 

 

Svi smo svesni činjenice da svaka reč sa sobom nosi određenu moć. I dok se svi mi svesno ili nesvesno uzbuđujemo kad nam neko kaže 2 najmoćnije reči: "Volim te". Naš mozak jednostavno tako funkcioniše – ima algoritme pomoću kojih određeno reaguje na pojedine reči. Obasipajte voljenu osobu toplim i ugodnim rečima. Unesite mir i sreću u život i trudite se držati stvari pod kontrolom. Održite harmoniju u vezi.

 

Divite se svom partneru

 

Uprkos svim problemima i nesrećama koje nas obično snađu u vezi, divljenje prema partneru neretko pobeđuje i najgore prepreke. Svi smo mi u vezi "baš sa tom" osobom zato što nas je "baš ta" osoba jednom zadivila, a s njom smo i dalje, jer naše divljenje ne prestaje. Divite se, jer nema lepše stvari ni za jednu ni za drugu stranu. Uživajte u ljubavi i ne bojite se da pokažete svoja osećanja.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs