pouke

Budite jači od bola: 16 životnih lekcija kojima nas nauči slomljeno srce!

Iz svakog raskida možemo naučiti nešto o sebi i olakšati bol koji nas razara

Ljubav i zavođenje
12:13h Autor:
Foto: Shutterstock

Svako od nas se u životu susreo sa bolom nakon raskida. U takvoj situaciji gubimo volju i imamo osećaj kao da se nikada nećemo oporaviti.

 

Ali, bitno je znati da svako slomljeno srce može nečemu da nas nauči. Vreme čini svoje, ne samo kada je u pitanju naše povređeno srce, već i životne pouke koje izvlačimo iz toga.

 

 Evo nekih od najboljih odgovora iz ankete na tu temu na stranici Reddit:

 

 • Naučila sam da ne treba da stavljamo više sebe na poslednje mesto i da se nadamo kako će me neko drugi postaviti na prvo.

 

Prevaziđite razočaranje i izlečite slomljeno srce: 7 saveta koji će vam vratiti veru u ljubav!

foto: Shutterstock
 • Bolje je biti sam nego s pogrešnom osobom.

 

 • Ne ulazite u odnos s nekim ko bi mogao da vam bude partner, nego s nekim ko to jeste.

 

 • Ne ignorišite crvene zastavice. Imala sam više crvenih zastavica koje su se podizale tokom veze s bivšim partnerom, kad bi pokazao da bi izabrao bilo šta drugo umesto mene. To se odnosilo recimo na slanje poruka prijateljicama dok smo bili zajedno, iako sam mu rekla da mi je to neprijatno. Ali, svaki put sam verovala jer sam ga volela.


"Kad vam neko pokaže kakav je, veruj tome. Prava osoba vam nikad neće dovesti u tu situaciju", piše Lindsyeg.

 

 •  Ako neko kaže da je prebukiran obavezama, moguće je da ne laže baš svaki put, ali ako zaista želi da bude u vašem društvu, pronaći će način. Zato nikada nemojte sedeti skrštenih ruku, nadajući se da će biti drugačije kad završe sve poslove jer u većini slučajeva ništa se neće promeniti.

 

 • Odlazak ponekad ne znači i odustajanje. Nekad sam verovala da se sve može rešiti razgovorom. Ali, treba naučiti kako da prepoznamo razliku između onoga ko ne zaslužuje da na njega trošimo energiju i onoga za koga se vredi boriti, piše MuffinBottomTop.

 

Kad vam se život smeje u lice, i dolazi tuga za tugom: Zapamtite ove reči za sva vremena!

foto: Shutterstock
 • Najvažnije je da naučite da volite sebe! U životu ćete sretati ljude koji vas u jednom trenutku vole, ali posle nekog vremena ta ljubav se ugasi. Zato, ako još niste, okrenite se putu ljubavi prema sebi. Vi ste sebi jedini oslonac i način na koji volite sebe odražava se na kvalitet vaših odnosa sa ljudima i vašu sreću, piše SammyJC22

 

 •  Nikada se ne vraćajte na brod koji je potonuo. Ako ste sa bivšim partnerom proveli lepe godine zajedno ne znači da ćete se slagati ako obnovite romansu. Ako verujete da je vreme da krenete dalje, a još uvek u svojoj glavi razmišljate o bivšem, dajte sebi vremena da raščistite osećanja. Krenite napred i ne smišljate razloge zbog kojih treba da ostanete, potpisuje Salthyhoth

 

Da nam je ova pamet bila: 10 saveta za slomljeno srce iz mlađih dana!

foto: Shutterstock / Ilustracija
 • Ne smete izgubiti sebe ako vas povrede. Kada neko rani vaše srce, ostanite iznad toga i nemojte dozvoliti sebi da se pretvorite u lošu i osvetoljubivu osobu. Budite dobri, volite ljude oko sebe i imajte na umu ko ste. Ne dozvolite da vas unište, kaže Pugblep.

 

 • Možete nekoga da volite svim srcem, i on vas, ali to ne znači da vam je suđeno da ostarite zajedno. Vaši ciljevi moraju da se podudaraju da biste  uspeli zajedno. Sama ljubav neće biti dovoljna, tvrdi MajesticLilFruitcake.

 

 • Nikada nemojte uveravati nekoga da bude s vama. 

 

 •  Nemojte da dozvolite da vas neko tera na to da morate "zaraditi" njegovu ljubav. Ako vas neko voli, to će vam stalno pokazivati, a ne samo kad dobije to što želi, kaže HeadlessVictory.

 

 •  Jača sam nego što mislim da jesam. Čak i kad me gušila anksioznost i  usamljenost, preživela sam i iskoristila to za lični rast, piše Ethel12.

 

 • Nije istina da imamo samo jednu srodnu dušu. Postoji veliki broj prilika oko nas, samo ih treba prepoznati", tvrdi The BergerBaron.

 

 • Greške vaših partnera nisu i vaše greške. Koliko god pokušavali da vas uvere u to, vi niste krivi za njihovu bol, niti je možete ispraviti, kaže Kms5549.

 

 • Preživeo sam sva svoja najgora iskustva i nastavljam dalje, piše jedan od učesnika ankete na stranici Reddit.

 

Slomljeno srce i stres? Nakon ovog videa nećete patiti od takvih problema! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...