eksperti za veze savetuju

Suzdržite se da vam se ne bi obilo o glavu: Nikako nemojte slati bivšem ovakve poruke nakon raskida!

Ako dozvolite sebi da vas emocije zatrpaju, može vas se vratiti na ružan način

Ljubav i zavođenje 14.03.2019. - 20:03h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Svaki raskid je bolan i težak sam po sebii koji god da je razlog za kraj ljubavi vodite računa o tome šta izgovarate kada stavljate tačku na vaš odnos.

 

Eksperti za raskide i razvode su otkrili za HuffPost nekoliko najčešćih poruka koje osobe šalju bivšim partnerima posle raskida, a koje nikako nisu potrebne ni vama, a ni njemu.

 

Nedostaješ mi

 

Pre nego pošaljete poruku “Nedostaješ mi” razmislite da li vam stvarno nedostaje vaš bivši ili ste samo usamljeni i niste navikli biti sami.

 

"To je poruka koja jako zbunjuje, naročito nakon raskida. Osetljiva je, ali je i manipulativna. Reč je o klasičnoj povuci-potegni situaciji koja pokreće neki oblik veze za koju niste ni sigurni da je želite, ali je tu samo da se ne biste osećali usamljeno", Laura Miola.

 

Pre nego što pošaljete poruku, podsetite se koliko ste daleko došli i da li se isplati da ponovo započnete konverzaciju sa bivšim?

 

Svađe i vređanje

 

Nemojte da se zalećete sa uvredama i ružnim porukama, pogotovo ako je reč o  kritikovanju bivšeg partnera i njihovih roditeljskih sposobnosti. To bi kasnije moglo da vas košta mnogo više ukoliko se iskoristi na sudu.

 

"Svojim klijentima uvek kažem da ne šalju ništa što bi ih kasnije moglo proganjati ili čega bi se kasnije moglo postideli. Nikad ne treba slati ništa što bi vam moglo naštetiti. Verujte mi, vaši bivši će loše stvari iskoristiti protiv vas ili će ih pokazati porodici i prijateljima", kaže ona.

 

Samo ovakav raskid zaslužuje pomirenje: 5 znakova da treba da date partneru drugu šansu!

foto: Shutterstock

Hej ti!

 

Znate li šta je gore od “Nedostaješ mi” poruke? “Hej ti” poruka koju pošaljete u rane jutarnje sate posle noćnog izlaska.

 

"Svaka verzija ovakvog pozivanja je nešto čemu se treba maksimalno odupreti. Vodite se činjenicom da vam ta osoba nije mogla biti normalan partner, te vam sigurno neće moći biti prijatelj sa povlasticama. Setite se, bivši je bivši sa razlogom. Suzdržite se, imajte granice i samopoštovanje",  kaže Trejsi Šorn.

 

 Pitanja s kim se viđa

 

Ako vam se desi da bivšeg sretnete u gradu ili da na društvenim mrežama vidite fotografiju gde je s nekim drugim, nemojte dozvoliti sebi da da ga pozovete i pitate ko je u pitanju. Ne dopustite da vas ljutnja ponese i da mu se javite tako isprovocirani. Setite se da ste raskinuli jer vam nije išlo, te da on verovatno sada traži nekoga sa kim će mu veza biti bolja.

 

Nisam spreman za vezivanje i ostale laži: Ovo je istina iza najčešćih muških razloga za raskid!

foto: Profimedia

Bio si užasan partner

 

Ovakve poruke nikako ne smete slati ukoliko želite čist razvod ili raskid.

 

"Reći vašem bivšem da je beskoristan i da je grozan je nešto što nikako ne treba raditi. Postoji mogućnost da će vaš bivši ovo shvatiti kao da ga pokušavate uvrediti jer je to ono što vi mislite o sebi", kaže Trejsi.

 

Volela bih da možemo da popričamo

 

Ako želite da razgovarate  o vašem odnosu, nemojte to da radite preko poruka, već zakažite sastanak i popričajte oči u oči. 

 

"Iako je lakše neke stvari napisati u poruci, nemojte to raditi. Ako nešto ne možete reći uživo, nemojte to govoriti nikako", zaključila je Trejsi.

 

Sigurni znakovi da se ljubav ugasila: Evo kako da proverite kad je vreme za raskid!

 

(Stil.kurir)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...