okidači ljubomore

Neće znati gde se nalazi: 10 ženskih poteza zbog kojih će svaki muškarac svisnuti od ljubomore!

Koliko god da muškarac ima samopouzdanja i sigurnost u vezu sa svojom voljenog, neki ženski potezi će sigurno u njemu probuditi ljubomornog lava.

Ljubav i zavođenje
Autor:
Foto: Profimedia

Ljubomora je neprijatno osećanje koje ukoliko u vezi pređe neke granice može postati ozbiljna pretnja opstanku ljubavi između muškarca i žene.

 

Psiholozi su saglasni da je nesigurnost jedan od najvećih uzroka ljubomore. Tu se misli na nesigurnost i u sebe, i u partnera i u vezu uopšte.

 

Smejanje tuđim šalama

 

Normalno je da ako vam je nešto smešno da ćete se smejati. Međutim, možda ne razmišljate da li je šalu ispričao muškarac ili žena, ali vašem partneru neće promaći vic. Naročito ako često imate običaj da spominjete kako volite njegove šale, a duhovitost smatrate privlačnim pod jačeg pola.

 

Pominjete imena kolega


Vaš partner želi da čuje detalje iz vašeg poslovnog života, ali nikako ne bi trebalo da započinjete sledeće rečenice:

 

"Ivan je danas ispričao tako dobar vic".  Ako mu pominjete muške kolege u pozitivnom svetlu, izgovarate njihova imena, navućićete ljubomoru u vaš odnos. Jednostavno mu recite:  Ivan s posla i tako smanjite osećaj prisnosti.

 

Provodite slobodne dane bez njega


Ako odete na odmor sa prijateljima, a ne pozovete njega, to mu daje znak da ne volite da provodite vreme sa njim na duži vremenski period.

 

Vaša veza je mirna luka: Ovih 5 znakova otkrivaju da ste pronašle sve što vam treba!

foto: Profimedia

Radite prekovremeno


Iznenadni prekovremeni rad do kasnih večernjih sati je veliki okidač ljubomore i kod muškaraca i kod žena. 

 

Imate muške idole


Ako pominjete neku zvezdu jačeg pola vašoj prijateljici, to je sasvim okej. Ali ako njihova imena izgovarate partneru, može nastati problem. Muškarci ne vole da slušaju hvalospeve o drugim muškarcima iz usta svoje voljene, bez obzira ako je ta osoba na drugom kraju sveta.

 

Flertovanje s drugim muškarcima


 Flertovanje može biti  bezopasano, ali ako se previše igrate kosom, pućite usne i pređete neku granicu na javnom događaju pred očima vašeg partnera, njemu će biti veoma neprijatno i probudiće i uspavanu ljubomoru.

 

Muškarac vam je najbolji prijatelj


Iako vi vašeg druga gledate možda kao brata, vaš partner može posumnjati da će se iz vašeg prijateljstva roditi ljubav


Niste ni svesni koliko veza trpi: Ako radite ove stvari, terate partnera od sebe!

foto: Profimedia


Idete na proslave bez njega


Ako idete na parti samo sa svojim prijateljicama ili s poslovnim kolegama, a kačite razuzdane fotke na društvenim mrežama, budite sigurne da će se on osetiti povređenim i ljubomornim.

 

 Dopisujete se s drugim muškarcima


Dopisivanje putem sms-a ili na društvenim mrežama s drugim muškarcima dovešće ga do 'ludila'. On se ne oseća prijatno ako vodite neki život u digitalnom prostoru, u kojem su sve opcije otvorene.


Pominjete dobra stara vremena s bivšim


Ukoliko ne želite da se vaš partner pita jeste li još uvek zainteresovani za svog bivšeg dečka, nemojte da pominjete tog muškarca u partnerovom društvu.


Osam signala na koje treba da obratite pažnju: Koliko je zdrava vaša veza?

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...