Neverovatno

Eksplozija u glavi: Ovako izgleda ženski mozak tokom orgazma! (VIDEO)

Prvo se aktivira čulni korteks, povezan s genitalijama, a zatim se on širi kroz limbički sistem, koji je vezan za emocije i pamćenje
Sex 14.07.2016. - 21:19h Autor: index.hr
Foto: Thinkstock

Poznata vam je ona mala eksplozija u mozgu koja se događa kada doživite orgazam? A upravo je eksplozija ono što se zaista tada događa, što možete videti u videu!

 

Na njemu zapravo možete da vidite funkcionalnu magnetnu rezonancu (fMRI) žene tokom orgazma, koja zapravo predstavlja puno različitih boja posvuda. Te boje nisu boje u doslovnom smislu reči, već boje predstavljaju neuronske plamene.

 

Tamno-crvena boja označava nisku aktivnost tog dela mozga, dok žuto-bela označava najjaču aktivnost. Tokom orgazma, naš mozak preplavljuje žuta boja, što drugim rečima znači da većina moždanih aktivnosti učestvuje u ženskom orgazmu.

 

Nakon što se orgazam završi, prestaje i aktivnost u tim područjima.

 

Tokom orgazma, prvo se aktivira čulni korteks, povezan s genitalijama, a zatim se on širi kroz limbički sistem, koji je vezan za emocije i pamćenje. Kada se približava vrhunac, pojačava se i aktivnost hipotalamusa, koji otpušta hormon oksitocin, koji je poznat kao hormon maženja.

 

Ovakvu ženu svaki muškarac sanja: 5 odlika gospođice Savršene!

 


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...