Nemojte da se iznenadite

Manjak seksa ostavlja posledice: 5 promena koje vam se neće dopasti!

Ako se suzdržite od svih vrsta seksa, uključujući i masturbaciju, mesntrualni grčevi mogu da postanu češći nego inače
Sex 30.06.2016. - 16:11h Autor: index.hr
Foto: Shutterstock

Seks je dobar za naše telo - od boljeg sna, jačanja imunog sistema, preko trošenja kalorija do jačanja našeg samopouzdanja.

 

Ali, i nedostatak seksa može da stvori neke zanimljive promene. Naime, premalo seksa, naročito iznenada, utiče na vaginu.

 

Teže do orgazma
Možda će vam trebati više vremena da doživite orgazam kad se ponovo vratite "starim navikama", a to možete da zahvalite strahu od opuštanja, koji se često javlja nakon poduže pauze. Ali, malo prakse i sve se vraća na staro.

 

Promene u predmenstrualnom ciklusu
Ako se suzdržite od svih vrsta seksa, uključujući i masturbaciju, grčevi mogu da postanu češći nego inače. Orgazmi smanjuju bol i napetost, pa je jasno šta se događa kada oni izostaju.

 

Strogo zabranjeno: 6 poteza kojima svaki dan uništavate vaginu!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Osećaj suvoće
Seksualno uzbuđenje pomaže vagini da ovlaži. Budući da nedostatak seksa dovodi do manje vlažnosti, pobrinite se da imate dobru predigru pre glavnog čina.

 

Osećaj kao da ona ne funkcioniše dobro
Vagina je mišić - ako ga ne koristite, možete da ga izgubite. Ne doslovno, naravno, ali tako možemo da opišemo taj osećaj.

 

Promena seksualnog odgovora
Ako imate pauzu od svih tipova seksa, možda ćete primetiti privremenu promenu polnog odgovora, nakon što ponovno krenete sa seksualnim aktivnostima. To ne znači da treba da izbegavate pauzu od seksa, već bi jednostavno trebalo da prihvatite eventualne promene koje ćete možda doživeti.

 

Odmah nakon seksa: Ženska obaveza broj 1 koja se nikad ne preskače!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...