Saznajte

6 znakova koji pokazuju zavisnost od seksa: Najgora je zadnja stavka!

Nezavisno od toga da li se višak seksualnog apetita može smatrati poremećajem ili ne, postoje određene karakteristike koje su zajedničke osobama sa nezdravim seksualnim željama
Sex 01.04.2016. - 20:08h Autor: Klix.ba
Foto: Shutterstock

Zavisnost o seksu jedna je od tema koje se često ne shvataju ozbiljno i koje se gledaju sa podsmehom objašnjavajući ih kao izmišljeno stanje.

 

Nezavisno od toga da li se višak seksualnog apetita može smatrati poremećajem ili ne, postoje određene karakteristike koje su zajedničke osobama sa nezdravim seksualnim željama ili kako ih britanski The Sun zove – seksualnim ovisnicima.

 

Donosimo šest karakteristika koje dele ovisnici o seksu, ali koji, naravno, ne predstavljaju obaveznu prirodu takvih osoba.

 

Karakteristika 1: Korištenje seksa poput oružja

 

Kada seks postane alat, način osvete, način izjednačavanja računa sa partnerom ili drugom osobom iz života, to je primarni znak da seks ne vidite samo kao najveće zadovoljstvo, nego i oružje u poteri za svojim ciljevima.

 

Karakteristika 2: Korištenje seksa za smirivanje negativnih emocija

 

Pojedini ljudi seks vide isključivo kao način smirivanja ili neku vrstu sedativa te bega od svakodnevnice. Jedini način da budu srećni jeste kroz seks i osećaje koje on budi, što je često nepravedno prema partneru.

 

4 užasna muška postupka koje žene smatraju divnim: Obiće vam se o glavu, ali će biti kasno!

 

Karakteristika 3: Seks kao sredstvo za buđenje emocija

 

Seks može biti i jedini način na koji se pojedinci osećaju živima ili pomoću kojeg doživljavaju emocije koje su većini svakodnevne i normalne. Reč je o ovisnosti o strasti gde se potera za novim seksualnim iskustvom poredi sa najvećim uspesima u životu.

 

Karakteristika 4: Uzbuđenje zbog rizika

 

Za neke osobe seks je ništavan ukoliko u njemu nema udela rizika koji dolazi u obliku varanja partnera, seksa sa strancima, sesksa bez kondoma i čak namernog povećanja verovatnoće trudnoće.

 

Karakteristika 5: Tajni seksualni život

 

Ukoliko svoja seksualna iskustva ne delite ni sa najbližim prijateljima postoji šansa da ste svesni stida ili mogućeg prezira. Vremenom, tajna postaje sve veća i sve teža za čuvanje.

 

Karakteristika 6: Plaćanje

 

Ukoliko plaćate za seksualne usluge, to ne samo da je ilegalno već i možda najbolji znak da ste kandidat za dijagnozu ovisnika. Što je plaćanje veće i riskantnije u smislu da dajete novac kojeg nemate, problem postaje jasniji.

 

Ovako Holivud snima scene seksa: Kad čujete o čemu se radi, smučiće vam se!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...