Vodite računa

4 opasne poze za seks: Teške povrede, trajne posledice!

Ovo su četiri najopasnije seksualne poze, koje bi trebalo da izbegavate ili barem koristite sa dozom opreza
Sex 26.02.2016. - 21:06h Autor: vecernji.hr
Foto: Shutterstock

Povrede tokom seksa poprilično su retka pojava, ali ipak znaju da se dogode i uglavnom su ozbiljne.

 

"Do povreda najčešće ne dolazi zbog toga kako, već gde vodite ljubav", kaže dr Debi Herbenik, autorka knjige Odlični u krevetu.

 

Neka mesta i poze jednostavno su opasnije od drugih pa mogu uticati na rizik od povrede i dovesti čak i do "slomljenog penisa".

 

Ovo su četiri najopasnije seksualne poze, koje bi trebalo da izbegavate ili barem koristite sa dozom opreza:

 

1. Kuhinja
Muškarac stoji na prstima dok žena sedi na kuhinjskoj radnoj površini ispred njega. Ako muškarac promaši metu i nacilja previsoko ili prenisko, može udariti preponsku kost ili radnu površinu i zaraditi penilnu frakturu. Svaka pozicija u kojoj muškarac stoji na prstima može biti opasna.

 

Zašto treba dva puta da razmislite pre analnog seksa: Jedini razlog!

 

 

2. Lopta za vežbanje
Seks na ovakvoj lopti može zaista da vas uzbudi, ali budite oprezni. Dr Herbenik naglašava da su prelomi penisa česti u bilo kojoj seks pozi u kojoj penis u potpunosti izlazi iz vagine i onda ulazi nazad.

 

3. Kaubojka s naginjanjem unazad
Muškarac leži na leđima, a žena sedi na njemu. Standardno. Ali problem nastaje kada se žena, umesto da se nagne prema napred i drži ruke na muškarčevim grudima, naginje jako unazad. Penis se u ovakvim slučajevima pritiska može istegnuti, što vremenom može da dovede do Pejronijeve bolesti i savijenog penisa u erekciji. To može seks da učini nemogućim.

 

4. Stojeća misionarska poza
Muškarac u potpunosti drži ženu, naginje se unazad i savijanjem kolena ženu diže i spušta na svom penisu. Ovakve akrobatske poze mogu dovesti do problema sa leđima kod muškaraca, a uvek postoji i rizik gubitka ravnoteže i pada.

 

Prekinite apstinenciju: 5 problema koje uzrokuje neredovan seks!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...