Obratite pažnju

Seksualni terapeut otkriva: 7 stvari koje svaki par mora da zna!

Stručnjaci ističu da ako tokom seksa nema vatrene strasti, to ne znači da je seks loš ili da nema nikakvih varnica između vas
Sex 16.02.2016. - 22:04h Autor: cosmopolitan.rs
Foto: Shutterstock

Možda se često pitate da li je vaš seksualni život u redu i da li zaista tako treba da izgleda. Ovo je 7 saveta koji bi svaki seksualni terapeut želeo da njegov klijent zna, piše Cosmopolitan.rs.

 

1. Seks ne mora uvek da bude savršen

 

Često se dešava da devojke veruju kako će njihov partner tokom prvog puta nekom magijom uraditi sve onako kako su one maštale. Ako se njihova očekivanja ne ispune, odmah prorade sumnje o partneru i o dobrom seksualnom životu. Seks terapeuti tvrde da vam je tokom seksa dozvoljeno da se igrate, glupirate i zabavljate, ali ono što stvarno čini seks sjajnim jeste kako se osećate sa osobom sa kojom ste.

 

2. U redu je da zakažete seks

 

Smatra se da do seksa uvek treba da dođe spontano i neplanirano. Međutim, seks terapeuti kažu da je ako osećate potrebu za seksom u redu da ga zakažete. To će takođe odgovarati i vašem partneru jer neće morati da se opterećuje dugom predigrom.

 

3. Preuzmite kontrolu nad svojim zadovoljstvima

 

Komunikacija je ključna da bi svaki odnos funkcionisao, pa čak i seksualni. Otvoreno recite partneru šta želite i u čemu biste najviše uživali. Partneru će takva sugestija dobro doći jer će znati na koji način da vas učini zadovoljnom.

 

Odmah nakon seksa: Ženska obaveza broj 1 koja se nikad ne preskače!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

4. Recite partneru sve što vam smeta

 

Mnoge devojke nisu otvorene prema partneru, jer smatraju da će ih povrediti ako im kažu da nešto ne rade kako treba. Ako vam nešto tokom seksualnog odnosa ne prija, nemojte to prećutati partneru, jer se tako problem neće rešiti. Sa svakom kritikom ili pohvalom učinićete da se vaš seksualni život poboljša.

 

5. Ako strast nije vatrena, ne znači da je nema

 

Vaš seksualni život je stvaran i retko kad će izgledati kao na filmu. Seksualni terapeuti ističu da ako tokom seksa nema vatrene strasti to ne znači da je seks loš ili da nema nikakvih varnica između vas. Pravu strast čine emocije koje doživljavate tokom seksa, pokušajte da im se maksimalno prepustite i više ćete uživati.

 

6. Većina ljudi masturbira

 

Istraživanja su dokazala da je tako i to više nije tabu tema. Seksualni terapeuti tvrde da nije sramota ako radite nešto što čini da se osećate dobro, a samim tim to će učiniti i da vaš budući seksualni život bude dobar.

 

7. Vaše telo je savršeno

 

Nemojte se opterećivati da li će vaš partner videti celulit, dlačicu ili strije na vašem telu. Vi ste savršeni i on vas tokom seksa takvu i vidi.

 

Muškarci luduju za ovom pozom u seksu, a žene imaju dvostruki užitak!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...