Saznajte

Svi ovo radimo pre seksa, a nismo znali koliko je štetno!

Sve što smo do sada znali o seksu palo je u vodu, kad su doktori rekli da ovo radimo pogrešno
Sex 31.01.2016. - 20:48h Autor: express.hr
Foto: Profimedia

Uz seks se veže najviše mitova i "bapskih priča". Od onih školskih - da poskakivanjem nakon seksa devojka neće moći da ostane u drugom stranu, do toga da samo muškarci ejakuliraju.

 

No jedan savet za bolji seks se pokazao ne samo besmislenim nego i štetnim. Naime, uriniranje pre seksa - koje se promovisalo kao način izbegavanja urinarnih infekcija, čini upravo suprotno od onoga što tvrdi.

 

Vodeći urolozi napominju da namerno uriniranje pre seksa povećava rizik od pojave infekcija, s kojima se žene ionako puno češće bore od muškaraca.

 

Svaka treća žena bar jednom u životu ima urinarnu infekciju: Evo kako da je prepoznate!

 

Urolog Dejvod Kaufman tvrdi da je priča o prednostima uriniranja pre seksa jedna od najraširenijih, te redovno svoje pacijentkinje uverava da to ne čine, budući da je to vodeći uzrok pojave postkoitalnih urinarnih infekcija.

 

Naime, tokom seksa vaginalne bakterije se mogu pogurati u mokraćni kanal, koji zatim omogućava bakterijama da putuju kroz njega i lakše se dočepaju mokraćnog mehura, gde stvaraju infekciju.

 

Zbog svega ovog  morate obaviti malu nuždu posle seksa i dobro paziti da unosite dovoljno tečnosti u organizam, kako biste izbegli dehidraciju i pomogli izbacivanju bakterija iz urinarnog trakta, piše Independent.

 

Također, infekcijama u tom području doprinosi korištenje dijafragme i prezervativa sa spermicidnim lubrikantima.

 

Koliko često mokrenje je normalno: Sačuvajte bubrege, zaštitite se od urinarnih infekcija!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...