Istraživanje dokazalo

Penis i dužina života: Ko će dočekati starost, a kome preti prerana smrt?

Američki naučnici upozoravaju da muškarci s ovim problemom imaju 70 odsto veću šansu da će kraće živeti od ostalih
Sex 22.01.2016. - 21:51h Autor: 24sata.hr
Foto: Thinkstock

Poznato je da je erektilna disfunkcija vrlo neprijatna za svakog muškarca, ali manje je poznato da to stanje može da utiče na životni vek. Američki naučnici upozoravaju da muškarci s ovim problemom imaju 70 odsto veću šansu da će kraće živeti od ostalih. Iako je uvreženo mišljenje da od erektilne disfunkcije pate uglavnom stariji muškarci, vrlo je raširena i među mlađom populacijom. Skoro 20 odsto muškaraca mlađih od 40 godina ima ovaj problem.

 

10 činjenica o penisu: U dva slučaja se njegova veličina smanjuje!

 

"Ovo stanje može da vodi kardiovaskularnim bolestima koje povećavaju rizik od prerane smrti. Već je poznato da je erektilna disfunkcija povezana s kardiovaskularnim činiocima rizika, uključujući hiperlipidemiju (nenormalno visoki nivo masnoća u krvi, holesterola i triglicerida), hipertenziju (visoki krvni pritisak), gojaznost, dijabetes i pušenje", objašnjavaju naučnici Univerziteta Misisipi.

 

Do tog zaključka su došli nakon što su proučili podatke 1790 muškaraca starih između 20 i 85 godina koji su učestvovali u anketi "Ispitivanje nacionalnog zdravlja i ishrane" 2003. i 2004. godine. Između ostalog, pitanja su pokrivala i detalje o erekciji. Te podatke povezali su krajem 2011. s podacima onih koji su u međuvremenu umrli i zaključili da je erektilna disfunkcija snažna naznaka prerane smrti.

 

Naučnici su otkrili da je 557 učesnika ovog istraživanja imalo problema s erekcijom, a nakon gotovo osam godina njih 244 je umrlo. Kod njih 61 uzrok smrti bile su kardiovaskularne bolesti, 64 je preminulo od malignih neoplazmi, 12 od hroničnih respiratornih bolesti, a ostali zbog drugih uzroka. U obzir su uzeli starost, telesnu aktivnost, nacionalnost, opseg struka, dohodak... Na kraju su zaključili da su ispitanici koji su patili od erektilne disfunkcije imali 70 odsto veću šansu od prerane smrti.

 

Da li ste srećnica: Među ovim znakovima su muškarci sa najvećim penisom!

 

Međutim, naučnici napominju da ovakav rezultat njihovog istraživanja ipak treba uzeti u obzir s određenim oprezom jer su potrebna još mnoga istraživanja da bi više znali o tom problemu. Naime, pitanje je koliko su pojedini ispitanici realno ocenili svoju erekciju, odnosno probleme s njom. Studiju su objavili u časopisu Journal of Sexual Medicine, piše Daily Mail.

 

Da li je on tamo dole normalan: Ovih 6 znakova ga odaju!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...