Sve češća pojava

Iskrena priznanja 4 žene: Otkrile šta ih tera da varaju muževe!

Poslednje istraživanje koje je zaintrigiralo javnost zaključilo je da su žene te koje češće varaju i imaju više partnera. Sanja, Nataša, Maja i Anamarija iskreno govore o svojim aferama i otkrivaju šta ih je nagnalo na preljubu
Sex 01.11.2015. - 14:52h Autor: tportal.hr
Foto: Shutterstock

Prevara, preljuba, varanje… Različite reči, ali isto značenje. Poslednjih godina o varanju se mnogo govori, a sve se češće i naučni krugovi bave istraživanjima koja bi trebalo da objasne tu najčešće neprijatnu pojavu. Ko češće vara – muškarci ili žene? Zašto varaju? Varaju li na isti način? Uprkos brojnim istraživanjima, većina pitanja još uvek nije dobila svoj odgovor. Ali poslednje istraživanje koje je zaintrigiralo javnost zaključilo je da su žene te koje češće varaju i imaju više partnera. Da li je zaista tako? Odlučili smo da proverimo u razgovoru sa stvarnim ženama. Sanja, Nataša, Maja i Anamarija iskreno govore o svojim aferama i otkrivaju šta ih je nagnalo na preljubu.

 

Verovala je mužu: A onda je jednom došla kući ranije sa posla!

 

Sanja

ima 36 godina, udata je, ima jedno dete i radi u državnoj firmi. Poslednje dve godine ima ljubavnika i ne vidi apsolutno ništa loše u tome.

 

"Svi ljudi oko mene danas imaju ljubavnike i ljubavnice. Kad smo bili mali, čitali su nam priče o jednoj ljubavi za celi život, ali u stvarnom životu to tako ne ide. Ja svog muža volim, sviđa mi se naš život i želim da dočekam starost s njim. Nažalost, u našoj spavaćoj sobi već dugo nema strasti i zato se i pojavio ljubavnik u mom životu. On u meni budi strast i moju seksualnost", priznaje Sanja. Kaže da nikada pre nije mislila da će imati ljubavnika:

 

"Mislim da to niko ne planira, to se jednostavno dogodi. Ne mogu da kažem da sam ponosna na to, ali mislim i da ne radim ništa tako strašno. Moj suprug ne zna ništa o tome, ali ne znam ni ja šta on radi kad nije kod kuće."

 

Sanjin ljubavnik takođe je u braku i, kako ona kaže, savršeno im odgovara takav ljubavnički odnos jer ni jedno ni drugo ne planiraju da se razvedu:

 

"Ja na to gledam tako da mi zapravo imamo funkcionalne odnose, ma kako se to nekom sa strane činilo nenormalnim. Oboje smo u braku, brinemo o svojim porodicama, radimo i živimo, a samo povremeno on i ja delimo svoju strast."

 

Zaposlila kućnu pomoćnicu: Nije očekivala šta će da uradi njenom mužu!

 

Natašina priča

, pak, potpuno je drugačija od Sanjine. Ona ima 29 godina, živi u vanbračnoj zajednici već dve godine, a otkad zna za sebe, uvek ima nekoliko partnera istovremeno.

 

"Ja sam jednostavno takva. Odmalena sam zaigrana, vedra, otvorena, komunikativna.. Muškarci me vole, a i ja volim njih. Imala sam dve duže veze, ali i u tim vezama imala sam partnere sa strane", otvoreno govori Nataša. Na pitanje zašto vara, bez ustezanja i vrlo samokritično odgovara:

 

"Ja znam da varanje nije ni moralno, a ni društveno prihvatljivo. Čak sam svojevremeno išla kod psihologa zbog toga, da me "popravi". Pokazalo se da ja tražim potvrdu i priznanje kroz takve odnose. Ne znam, možda je stvarno tako, ali meni se čini da ja samo uživam u životu. Volim da upoznajem nove ljude, a novi muškarci bude neku lepršavost u meni. Svaki donosi nešto novo i mene doživljava na neki novi način, a to mi se sviđa. Poznajem neke žene koje ne znaju da odvoje seks od emocija. Ja s tim nemam nikakvih problema. Mislim da je to razlog zašto mogu da budem na više koloseka istovremeno. Ja sebe doživljavam kao leptirića koji leti sa cveta na cvet. Ko zna, ako se jednom jako zaljubim, možda me prođe sve ovo i zadržim se samo s jednim."

 

Mrzela sam prevare, a onda sam našla ljubavnika: Žena otkrila svoju intimnu priču!

 

Varanje je poznato i Maji, sveže razvedenoj 32-godišnjakinji. Razvod, kaže, nije posledica prevare: "Moj brak je počeo da se raspada davno pre moje preljube. Problemi su počeli već u trećoj godini braka. On se sve više udaljavao od mene, nikad nije bio kod kuće, lagao me, a seksualni život bio je nepostojeći. Ja sam dala sve od sebe da popravim naš odnos, ali nije išlo. Tada sam na poslu upoznala muškarca s kojim sam najpre samo razgovarala i to mesecima. Bio je moje rame za plakanje, divan, saosećajan.

 

Zapravo, bio je sve ono što moj suprug nije bio. S vremenom sam razvila osećanja prema njemu i potom smo postali ljubavnici. Užasno me je grizla savest zbog toga, ali bila sam ranjiva i očajnički mi je bila potrebna nežnost i pažnja. Ipak, nakon nekoliko meseci prekinula sam tu vezu i odlučila da spasem brak. Nažalost, nije išlo i pre godinu dana sam se razvela, ali se nisam vratila ljubavniku. Odlučila sam da sad budem malo sama", iskreno otkriva Maja. Uprkos tome što je varala, Maja sebe ipak ne doživljava kao preljubnicu:

 

Muž je prevario sa najboljom prijateljicom, a onda je usledio šok: Izdaju će pamtiti dok je živa!

 

"Meni se to dogodilo zbog spleta okolnosti, ali potpuno sam sigurna da nikad ne bih ni prevarila muža da nisam bila tako jadna i da nam je brak funkcionisao. Ne opravdavam se, ali ja se u varanju nisam dobro osećala, zato sam sve to i završila."

 

Baš kao i Maja, i 34-godišnja Anamarija ne doživljava sebe kao preljubnicu, iako je trenutno u dve veze istovremeno. Takva situacija traje već godinu dana, odnosno otkad je izašla iz dugogodišnje veze.

 

"Nikad pre nisam varala, nisam imala potrebu. Moja veza se, nažalost, nije dobro završila. Ulagala sam sve svoje u jednog čoveka koji me je na kraju izneverio. Samoj sebi sam obećala da tu grešku više neću da ponovim i zato sada održavam dve veze istovremeno. Da se slikovito izrazim – ne želim sva jaja da stavim u jednu košaru. Videću kako će stvari da se razvijaju. Oni, naravno, ne znaju jedan za drugoga, a ja nekako balansiram.

 

Preotela ga od žene i otkrila kako je uspela: Bila sam ljubavnica, sada sam mu supruga!

 

Ne mogu da kažem da sam maštala kad sam bila mala da ću imati dva muškaraca istovremeno i da ću toliko da vagam, ali mislim da takvim postupcima samo reagujem na današnje okolnosti u muško-ženskom svetu koje nisu nimalo jednostavne. Svesna sam da to nije pošteno, ali ja sam se poprilično opekla i ne želim više da rizikujem. Neke prijateljice mi kažu da to neće dobro da se završi. Ne znam, možda nisam u pravu, ali trenutno ne vidim neku bolju opciju kojoj mogu da se okrenem", priznaje Anamarija.

 

Iako radi u dobroj firmi i na dobroj poziciji, sposobna je za samostalan život, ali ipak želi muškarca pored sebe:

 

"Kada bismo me sada analizirali, sigurno bismo pronašli neki strah od samoće i zasigurno je i to jedan od razloga što se sada po pitanju muškaraca osiguravam na nekoliko strana. Na kraju ću se odlučiti za jednog, a kada to odlučim, opet ću biti verna. Recimo da sada dopuštam samoj sebi da budem malo zločesta. Nisam nikad pre, pa eto, sad se malo igram…"

 

Muž će vas prevariti iako živite u srećnom braku: Evo zašto!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...