Saznajte zašto

Seks sa prijateljem: 4 dobra razloga zašto vam ovakva veza ne treba!

Možda u filmu i vašoj glavi je ovo situacija iz snova jer konačno imate pored sebe osobu koju ne morate da upoznajete
Sex 16.10.2015. - 12:04h Autor: cosmopolitan.rs
Foto: Shutterstock

Družite se već godinama, znate sve jedno o drugom, doza privlačnosti koju osećate i koju ste godinama potiskivali konačno je izašla na videlo i kažete sebi: "Ma nema veze, biće ovo dobro, nećemo se vezati..."

 

Hmmm, da li je baš tako?!

 

Možda u filmu i vašoj glavi je ovo situacija iz snova jer konačno imate pored sebe osobu koju ne morate da upoznajete i vrlo su male šanse da će vas baš on razočarati. Uostalom neće dozvoliti da vas izgubi zar ne?

 

Hajde, realno da sagledamo situaciju! Bez obzira na to koliko ste dobri drugovi kada jednom upolovite u ovaj odnos prestajete da budete i on se više neće ophoditi kao prema drugarici već kao prema kombinaciji/devojci. Osim toga on je ljudsko biće i ponašaće se u skladu sa svojom prirodom i ima prava na svoj izbor i planove drugaćije od vaših. Predlažemo da pre nego što odlučite da uplovite u takvu avanturu pročitate 4 dobra razloga zašto vam takva situacija ne treba:

 

Prava ljubav je došla tiho: Evo kako da prepoznate istinsku i sudbonosnu ljubav!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

1. Emocije će sve uništiti

 

Iako ćete se na početku dogovoriti najpre sami sa sobom, a potom i sa potencijalnim “drugom sa povlasticama” da će se samo svesti na dobru zabavu i telesno uživanje u realnom životu to nije tako. Kako ne bismo sve generalizvali, možemo reći u vrlo retkim situacijama se završi savršeno i niko nije povređen.U većini slučaja u nekom periodu emocije će se umešati i jedna strana (u najsrećnijim slučajevima i obe) požele nešto više. I šta tada? Koga kriviti? Emocije koje se prirodno javljaju kada mozak umisli da dodiri nisu samo dodiri već iza njih stoji nešto više, neko značenje, neko osećanje…

 

2. Izdaja?

 

Kao što smo već spomenuli u prethodnom pasusu, ukoliko se emocije umešaju (a šanse su ogromne da hoće) i dođe do toga da jedna strana poželi više, a druga strana ne, logično je da će se javiti i osećanje izdaje. Jedan od “prijatelja” će se osećati izdano i izigrano i to od strane osobe za koju je verovala da tako nešto neće doživeti (ipak se dobro poznaju). Međutim, da li je opravdano ljutiti se na osobu koja ne želi ništa više od telesnog užitka, ako su se pravila znala pre stupanja u odnos? Priznaćete da nije opravdano, ali ko to još može objasniti ljudskoj prirodi i srcu.

 

Upoznali su se u vrtiću i od tada su nerazdvojni: Dokaz da prava ljubav ipak postoji!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

3. On ipak zna sve o vama (što nije uvek najbolja situacija)

 

Najbolji prijatelji kojima se seks “slučajno” desio i rešili su da nastave da uživaju u takvom odnosu pre svega se dobro poznaju.Pre intimnog poznavanja upoznali su i dobre i loše strane, kao i vrline i najveće slabosti. Koliko god zvučalo kao prednost, imajte na umu da se ovo i te kako može upotrebiti protiv vas! Ako uplovite u ovakvu “vezu” budite spremni da ćete biti savladani na najbolji mogući način i možemo slobodno reći sopstvenim oružjem.

 

4. Više ništa neće biti isto

 

Nemojte da zavaravate sebe. Nakon “prijateljstva sa povlasticama” nema mesta onom nekadašnjem prijateljstvu. Emocije su umešane i sada tog “prjatelja” sada gledate drugim očima, možda ste i razočarani i najmanje vam je sada stalo da slušate o njegovim problemima i kako da osvoji neku devojku sa posla/faksa. Možda nakon nekog vremena uspete da vraite komunikaciju u normalni tok, ali imajte na umu da nikada neće biti isto.
U nekim slučajevima desi se situacija kao iz filma, osobe od prijateljstva preko čaršava stignu do velike ljubavi i bude to nešto najbolje što im se desilo.

 

Međutim, ukoliko u početku definišete nešto kao kombinaciju i muškarac to prihvati, za njega će to biti skoro kao zapovest. Nažalost, uvek razmišljajte o tome da muška vizija kombinacije i ženska ne mora biti ista. Ukoliko svog druga ubedite da ne meša osećanja on će se verovatno čvrsto držati toga i nemojte posle da zažalite zbog toga. Umesto što ćete ljubav i prijateljstvo mešati bolje je da pronađete osobu sa kojom ćete imati i voditi ljubav, a najboljeg prijatelja…Njega držite po strani i neka bude samo to.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...