Saznajte

Igranje po tuđim pravilima uopšte nije zabavno: 4 razloga zašto je raskid dobar!

Iako je teško oporaviti se od raskida, on nam zapravo može koristiti mnogo više nego što mislimo
Sex 04.10.2015. - 20:57h Autor: cosmopolitan.rs
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Svi smo preživeli raskide koji su nas potpuno dotukli i nakon kojih su nam ponekad bili potrebni dani, meseci ili možda godine da se saberemo i nastavimo sa životom.

 

Iako je teško oporaviti se od raskida, on nam zapravo može koristiti mnogo više nego što mislimo.

 

1. Posvetite se sebi

 

Zahvaljujući prekidu dobijamo vreme koje možemo posvetiti isključivo sebi i u kojem se možemo posvetiti svemu što nas raduje, zanima, oplemenjuje. Od učenja stranog jezika, putovanja, pokretanja vlastite karijere do jednostavnog donošenja odluke šta zaista želimo od života. Ovo je idealan period da osluškujete sebe i počnete da menjate sve što vam je u prethodnim periodu smetalo. Želite da idete na neko putovanje o kojima ste godinama maštale? Uradite to!

 

Devojke iz Niša uzdisale su za zgodnim profesorom: A koga je voleo poznati neženja?

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

2. Vreme za prijatelje

 

Često kada smo zaglavljeni u lošim vezama ili ako smo imali posesivnog partnera zanemarimo svoju porodicu i prijatelje. Ovo je fatalna greška koje obično mnogi prave zbog želje da što više provodite vremena sa partnerom. Nakon raskida napokon ćete više vremena moći provoditi sa prijateljima te se ponovno povezati sa onima koje ste, možda delimično i zbog veze, nezasluženo zapostavili. Takođe, sada kada ste ponovo singl, videćete ko je od prijatelja još uvek pored vas - i znaćete da su oni pravi.

 

3. Velika sloboda

 

Kada smo u vezi, hteli to ili ne, usko smo povezani sa partnerom, i svoje vreme i potrebe uskalađujemo sa njim. Ovo nije tako dobra stvar, jer igranje po tuđim pravilima nikome ne prija. Jednostavno zanemarujete svoje želje i potrebe - i veliku slobodu (koja je svakoj osobi potrebna). Sada je prilika da počnete da se zabavljate tačno onako kako to želite vi i niko drugi. Garantujemo da će vam življenje po svojim pravilima podići samopouzdanje u meri koju ne možete ni zamisliti.

 

Nije više tabu tema: Evo zašto muškarci žele seks sa starijim ženama!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4. Znaćete šta želite od budućeg partnera

 

Raskinuli ste i odmah biste da uplovite u novu vezu? Ne radite to! Iskoristite svoj singl status i veliku slobodu koju imate kako biste preispitali sebe ali i bolje razmotrili prethodnu vezu. Ova velika promena vam može koristiti u životu, a objektivno sagledavanje bivše veze, partnera i ponašanja može vam pomoći u izgradnji buduće srećne veze, kada tačno iskristalizujete šta želite, a šta ne od budućeg partnera.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...