Tragikomično

Bizarni seks saveti iz 60-ih: Spavaj sa šefom, juri oženjene muškarce!

Nije tako čudno da je Plejboj 60-tih bio pun nogu. Pisalo se o nogama, u noge se gledalo, sve je bilo o nogama. Ipak, i toj opsesiji otišli su i korak dalje. Napravili su celu patološku analizu o tome visi li joj štikla sa stopala ili ne
Sex 15.06.2015. - 16:01h Autor: Magazin.hr / salon.com
Foto: Shutterstock

Iako su šezdesete bile revolucionarne, dok su hipici širili poruku ljubavi i slobode, mediji i društvo “srednje struje” slali su vrlo čudne poruke mladim ljudima!

 

Ovo su neki od najapsurdnijih saveta o seksu i vezama iz 60-tih godina prošlog veka:

 

1. Budi seksi, ali ne najseksi i izgledaj poput svih ostalih

 

Autorka Elen Pek napisala je i objavila knjigu 1969., nazvanu “Kako osvojiti tinejdžera i šta uraditi s njim jednom kada ga dobiješ”. Ova odrasla žena pisala je o osvajanju tinejdžera, a saveti koje predstavlja u knjizi su sledeći:

 

"Ako ideš na žurku obuci ono što će sve devojke obući. Ako nose tunike, ti obuci tuniku. Ali, izgledaj malo seksipilnije od ostalih devojaka. Ali, slušaj. To ne znači da smeš da imaš duboki dekolte, preduge trepavice i puno nakita. Izgledaćeš jeftino, a to ne funkcioniše. Izgledaćeš kao da pripadaš negde drugde. Nemoj biti najseksepilnija tamo. Umesto toga, budi druga najseksi, a to ti daje prednost u odnosu na najzgodniju devojku. Njoj se momci neće usuditi da priđu. Da, sviđa im se kako izgleda, ali dečko koji skupi hrabrosti da joj priđe, zna da će se o tome pričati još nedeljama."

 

Mudri saveti za žene: 10 istina koje ste morale da naučite do 35. godine!

 


2. Plejboj uči muškarce šta znači položaj u kom žena sedi

 

Nije tako čudno da je Plejboj 60-tih bio pun nogu. Pisalo se o nogama, u noge se gledalo, sve je bilo o nogama. Ipak, i toj opsesiji otišli su i korak dalje. Napravili su celu patološku analizu o tome visi li joj štikla sa stopala ili ne.

 

"Zahvaljujući jedinstvenom istraživanju psihoanalitičara Džona A. Blejzera, možemo da otkrijemo na koji način je najbolje prići devojci, u zavisnosti od načina na koji sedi. Ako sedi prekrštenih nogu i jedna joj štikla visi sa stopala, ona je nepopravljiva koketa. Ali, znajte, takva devojka ne namerava da spava sa vama. Ipak, ako sedi s razdvojenim kolenima (8 centimetara) to znači da voli da priča i čita o seksu i aktivno traži brojne ljubavne afere, jer voli konstantno seksualno uzbuđenje. Zavešćete je tako što ćete joj nežno predložiti partiju remija s džinom i namerno izgubiti. Tako ćete pobediti u većoj igri."

 

3. Previše alkohola na žurki? Možda je bolja partija pantomime?

 

U knjizi objavljeno 1967. nazvanoj Žurka izvan granica tvrdi, pod broj jedan, da ako postoji išta što tinejdžeri mrze najviše na svetu, onda je to alkohol i hvatanje. Da, hvatanje kao “muvanje”. Dalje, savetuje da ako se kao tinejdžer nađete na takvoj žurki, sa previše pića i hvatanja, onda treba vratiti žurku “nazad na pravi put”. Odnosno, taj isti šokirani tinejdžer bi trebao da predloži zabavne igre.

 

“Predložite neku koja je zabavna, jako zabavna, kako bi zaokupili sve druge. Možda partija pantomime da oživite atmosferu. A možda i lov na blago? Možda bi svi hteli da odu u kuhinju i prave hamburgere ili kokice.”

 

Kako su žene izgledale 50-ih godina: Muškarci su im padali pred noge! (FOTO)

 

 

4. "Gole" usne su odvratne

 

Tada su se žene upozoravale da nikakva šminka neće pokriti umor na licu ako su se vratile kasno kući. Takođe, saveti o šminkanju govorili su da sve žene, osim onih sa crnom kosom, izbegavaju crni kreon za oči. Ipak, najbolji je savet za usne.

 

“Ako ne volite da nosite karmin, onda morate staviti sjaj.” Naravno, to morate da učinite inače ćete izgledati kao monstrum.

 

5. Uvek izgledajte sveže

 

Šminka treba stalno da se popravlja, a to naravno nije zbog žena, nego zbog njihovih muškaraca. U Vodiču za bračni život (namenjen ženama, naravno) kaže:

 

“Pripremite se. Odmorite se 15 minuta kako bi izgledale sveže kada on dolazi kući. Popravite šminku, stavite mašnu u kosu i izgledajte odmorno. Njegovom dosadnom danu treba podizanje“. Osim što se ženama predlagalo da izgledaju kao princeze kad im muškarac dođe kući, takođe nisu smele da zaborave na pripremu toplog jela.

 

“Pripremite večeru. Planirajte unapred, čak ceo dan unapred i napravite ukusna jela i to na vreme. Većina muškaraca je gladna kada se vrate kući i njima treba dobra večera i topla dobrodošlica.”

 

Formula odevanja posle 40-e: Modni saveti za sve dame! (FOTO)

 

 

6. Za vreme trudnoće, razmišljajte o mužu!

 

Da, naravno, možda se pripremate za dolazak deteta, ali to ne znači da možete da zapostavite pranje veša za vašeg dragocenog supruga, navodi Marsia Morton u ‘Udžbeniku za trudnoću: Mesečni vodič koji pokriva sve ono što vam doktor neće reći’.

 

“Samo se pobrinite da on uvek ima čist veš kako bi izdržao vaš izostanak iz kuće. Ako će biti potpuno sam, napunite frižider s namirnicama koje će moći da iskoristi.”

 

7. Imajte seks sa svojim šefom

 

Helen Garli Braun, začetnica i urednica Cosmopolitana, u svojoj knjizi Sex and the Single girl savetovala je devojke da spavaju sa svojim nadređenima. Ovu knjigu je autor serije ‘Mad Man’ preporučio svim glumicama da pročitaju kao pripremu za ulogu.

 

“Radno vreme je kao stvoreno za to da sebi ulovite muškarca”, piše Helen G. Braun i dodaje:

 

“Devojka koja muti sa šefom će se zabavljati svaki dan i biće joj žao što u nedelji ima samo sedam dana. Afera neće biti laka za nju, ali je super za posao.”

 

Muškarci poručuju: Ovih 10 stvari želimo u krevetu!

 

8. Zabavljajte se sa oženjenim muškarcima

 

“Jesu li oženjeni muškarci zabranjeni? Ne uvek”, piše Helen Garli Braun.

 

“Oženjeni muškarac ima čvrsto mesto u životu žene samca. Kao prijatelj, dečko i, barem dva puta godišnje, kao ljubavnik.”

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...