Za više strasti

16 svari koje seks čine boljim: Muškarci sa većim stomakom istrajniji su u krevetu!

Loš odabir parfema, hladne noge i namršteno lice žene odbijaju pripadnike jačeg pola, dok veća izloženost sunca povećava seksualnu želju
Ljubav i zavođenje
09:14h Autor:
16 svari koje seks čine boljim: Muškarci sa većim stomakom istrajniji su u krevetu!
Foto: Shutterstock

Seks je nepresušan izvor istraživanja, a naučnici svakodnevno otkrivaju stvari koje i te kako mogu da doprinesu boljem seksualnom životu.

5 koraka do savršenog orgazma: Naučite trikove žena koje ga doživljavaju svaki put!

Evo nekoliko naučno potvrđenih činjenica koje garantuju više strasti u krevetu.

1. Nošenje čarapa tokom seksa povećava šanse za orgazmom, potvrdili su holandski istraživači. Hladnoća smanjuje želju za seksom kod oba pola, a ženama je osim topline da bi se oraspoložile za seks potreban i osećaj sigurnosti i opuštenosti.

2.

Ženama su nasmejani muškarci manje privlačni nego oni namršteni, dok su frajerima privlačnije nasmejanije žene.

3. Veća izloženost suncu povećava seksualnu želju. Vitamin D podstiče proizvodnju testosterona, polnog hormona odgovornog za libido.

Seks je trajao 20 sekundi, uspeli smo iz petog puta: 6 žena opisalo svoje prvo seksualno iskustvo!

4. Feromoni su hemijske izlučevine u znoju koje kod suprotnog pola mogu izazvati seksualnu reakciju. Tako ženi kod muškaraca privlači i njihov znoj, odnosno derivat testosterona androstendion. Ta hemikalija uzbuđuje žene i čini ih srećnijim, a efekat traje i po nekoliko sati, pokazalo je američko istraživanje.

5. Muškarci koji imaju veći stomak, u krevetu traju pet minuta duže od onih s ravnim stomacima, potvrdilo je istraživanje turskog Univerziteta Erciyes. Višak masnih naslaga na stomaku znači da muškarci imaju i više estradiola, ženskog polnog hormona koji usporava orgazam.

6. Skuplji prsten nije garancija dobrog braka, potvrdila su istraživanja. Istraživači su utvrdili da što je verenički prsten skuplji, brak kraće traje.

7. Muškarci s trodnevnom bradom ženama su privlačniji od onih koji su savršeno obrijani. Žene takav izgled povezuju sa seksualnom zrelošću.

Misterija rešena: Zašto tokom seksa maštate o nekoj drugoj osobi?

8. Istraživanje iz 2011. godine potvrdilo je da su brinete fizički privlačnije, inteligentnije i pristupačnije nego plavuše i crvenokose.

9. Ljubljenje povećava intimnost, smanjuje stres i nivo holesterola.

10. Loš odabir parfema može odbiti potencijalnu partnerku. Skoro 56 posto žena ne bi izlazilo s muškarcem koji ima sličan miris kao njen otac. Na taj način se telo prirodnim putem bori protiv mogućeg incesta.

11. Muškarci koji obožavaju začinjenu hranu najčešće imaju viši nivo polnog hormona, testosterona od onih koji takva jela ne jedu, potvrdila je francusko istraživanje.

Glasna, provokativna i razuzdana: 10 načina kako da postanete veštiji u seksu!

12. Žene u crvenoj odeći muškarcima su privlačnije od pripadnica lepšeg pola u bilo kojoj drugoj boji, potvrdilo je istraživanje Univerziteta Rochester.

13.

Metoda "vađenja na vreme" uspešna je u 96 posto slučajeva, ali se svejedno zbog zaštite od neželjene trudnoće i bolesti preporučuje korišćenje kondoma.

14. Orgazam ublažava i sprečava migrenu, potvrdila su istraživanja Univerziteta Munster.

Ljubavnik kojeg sve dame žele: Predlaže nove stvari, pazi na higijenu, oralni seks mu nije problem!

15. Muškarci s velikim samopouzdanjem češće od svojih partnerki dobijaju oralni seks, nego oni koje imaju problema sa samopoštovanjem, potvrdilo je istraživanje iz 2011. godine.

16. Istraživanje je pokazala da miris lavande i pita od bundeve povećava dotok krvi u penis za 40 posto.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs