Zanimljivo

Istina o seksu i glavoboljama: Ženama zaista nije do akcije kada ih boli glava

Istraživači su proučavali navike parenja miševa, koje su povezane sa glavoboljom kao posledicom upalnih procesa. Interesanto, iako su oba pola kod miševa pokazali isti prag tolerancije kada je u pitanju ovakav bol, samo je ženke to sprečilo da se pare. Stručnjaci smatraju da to može da se odnosi i na ljude
Škola sexa
11:10h
Istina o seksu i glavoboljama: Ženama zaista nije do akcije kada ih boli glava
Foto: Thinkstock

Svi znamo da su glavobolje stereotipni izgovor za izbegavanje seksa kada vam nije do toga. Međutim, jedno istraživanje je pokazalo da bi u tome zaista mogla da bude istina.

Naime, bol u vezi sa upalama smanjuje seksualni nagon kod ženki miševa, a ovi nalazi mogu da se odnose i na ljude, otkrila je studija objavljena u časopisu Journal of Neuroscience.

Kako da pobedite glavobolju prirodnim metodama saznajte OVDE.

Istraživači sa Univerziteta Mekgil proučavali su navike parenja miševa, koje su povezane sa glavoboljom kao posledicom upalnih procesa. Interesanto, iako su oba pola kod miševa pokazali isti prag tolerancije kada je u pitanju ovakav bol, samo je ženke to sprečilo da se pare.

Nije bilo bitno gde se upala nalazi - u genitalijama, na šapama, ili čak na obrazu; kada su ženke osetile bol, odlučile su da provode manje vremena u blizini mužjaka i da se manje pare. Međutim, kada su tretirane zbog bola ili kada im je dat lek za poboljšanje libida, mišice su opet bile raspoložene za parenje. Iako se studija bavila samo životinjama, istraživači kažu da rezultati mogu da se odnose i na seksualno ponašanje ljudi.

OVDE pročitajte kako da ne zapostavite seks u dugoj vezi i da održite vrelinu u spavaćoj sobi.

Sa evolucione tačke gledišta, istraživači sugerišu da to odražava kako su muškarci skloniji širenju svog semena što češće (uprkos bolovima ili drugim preprekama), dok žene bol mogu da vide kao znak upozorenja da začeće nije najbolja ideja u tom trenutku. S obzirom na to, zaista može biti da su žene manje raspoložene za seks od muškaraca kada imaju glavobolju - ko zna?

Ali to svakako ne znači da treba da apstinirate kada vas boli glava. Zanimljivo je napomenuti da izgleda da lek protiv bolova vraća seksualnu želju kod miševa. Plus, jedna nedavna studija je pokazala da seks zapravo može da nas oslobodi glavobolje. Zato, ako vam je prva pomisao da odložite akciju dok se ne oslobodite neprijatnih simptoma, zašto ne biste isprobali da olakšate bol prirodnim načinom, ukoliko ste raspoloženi za seks?

Međutim, ni muškarci nisu seks mašine - OVDE pročitajte 8 stvari koje sigurno niste znali o jačem polu i seksu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs