niko nije savršen

Laganje može da poveća poverenje kod partnera? 5 situacija u vezi kada je pametnije slagati!

Prema jednom istraživanju, pričanje tzv. belih laži čak može povećati poverenje između partnera u vezi. Neki naučnici smatraju da ljudima više prija da imate dobre namere, pa makar i ponekad lagali, nego da u svim situacijama budete potpuno iskreni. To znači da je u redu ne govoriti uvek istinu svom partneru, posebno kada želite da ne povredite njegova/njena osećanja.

Sex
Autor:
Foto: Shutterstock

Ako se nađete u nekoj od sledećih 5 situacija u vezi, lagati partnera nije greh.

 

Kada partner pita šta osećate prema drugim ljudima

 

Ponekad ne treba iskreno odgovoriti na pitanja partnera. Zamislite, na primer, da vas on/ona pita: Da li si ikada voleo nekog više od mene? Šta god da je prava istina, jedini ispravan odgovor na ovo pitanje je: NE. Naravno, pod uslovom da želite da ostanete u vezi sa datom osobom.

Kada vam partner kupi poklon koji vam se ne sviđa

 

Preporučljivo je da izaberete učtivost umesto istine ako ne želite da povredite osećanja svog partnera u slučaju da vam je kupio poklon koji vam se ne sviđa. Vaš partner je ipak uložio svoje vreme i novac ne bi li vas obradovao poklonom, pa ako i ovog puta možda nije napravio dobar izbor, to ipak nije razlog da mu pridikujete.

Kada želite da prestanete da se svađate

 

Svi znamo da situacija može da eskalira tokom svađe. U tim trenucima partneri iz besa govore jednim drugima razne stvari, od kojih su neke možda istinite, ali svakako je bolje da su ostale neizrečene zarad mira u kući.

 

Kada ne želite da izađete sa partnerom

 

Ponekad na početku nove veze, ne želimo da se mnogo često viđamo sa novim partnerom. Ipak, to ne znači da je prikladno da mu/joj to i kažemo. Ako bismo, na primer, radije izašli napolje sa društvom nego sa partnerom, bolje je da izmislimo neki izgovor nego da kažemo pravu istinu.

 

Kada raskidate sa svojim partnerom

 

Nikad nije lako prekinuti vezu, ali postoje dobri i loši načini kako da se to uradi. Vi sigurno imate dobar razlog zašto napuštate neku osobu, ali to ne znači da treba da joj izdeklamujete sve što vam smeta kod nje kada je obavestite da više ne želite da budete s njom u vezi. Tako ćete je samo dodatno povrediti. Lagati u takvoj situaciji je moralno.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...