Potrebno je:
- 1 kašika masti
- 1 veza mladog luka ili 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 rendana šargarepa
- 1 tikvica
- 1 paradajz
- 1 paprika
- 1 patlidžan
- 50 grama pirinča
- 4 krompira
- 1 veza peršuna
- Oko 400 grama domaćih kobasica
Priprema: U dublji tiganj ili pica pekač stavite jednu kašiku masti pa sitno iseckajte i prodinstajte prvo luk, zatim šargarepu, pa papriku i paradajz, pa patlidžan i tikvice, pa zatim sitno seckane kobasice. Kada se sve to izdinsta, dodajte pirinač i krompir i začine (so, biber, mešavinu začina) zatim nalijte vode da sve ogrezne i ostavite da se krčka, Zatim promešajte, dodajte još malo vode i ostavite da se krčka. Dodajte peršuna i kad promešate to je to, spremno za posluživanje.
Foto: Printscreen/YouTube
Budi deo Stil zajednice.