Potrebno je: 

  • 1 kašika masti
  • 1 veza mladog luka ili 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 rendana šargarepa
  • 1 tikvica
  • 1 paradajz
  • 1 paprika
  • 1 patlidžan
  • 50 grama pirinča
  • 4 krompira
  • 1 veza peršuna
  • Oko 400 grama domaćih kobasica

Priprema: U dublji tiganj ili pica pekač stavite jednu kašiku masti pa sitno iseckajte i prodinstajte prvo luk, zatim šargarepu, pa papriku i paradajz, pa patlidžan i tikvice, pa zatim sitno seckane kobasice. Kada se sve to izdinsta, dodajte pirinač i krompir i začine (so, biber, mešavinu začina) zatim nalijte vode da sve ogrezne i ostavite da se krčka, Zatim promešajte, dodajte još malo vode i ostavite da se krčka. Dodajte peršuna i kad promešate to je to, spremno za posluživanje. 

tarana2.jpg
Foto: Printscreen/YouTube