Mekano i sočno unutra, hrskavo spolja – tako glasi definicija savršeno pohovanog mesa. Ipak, svima nam se često dešava da upravo dobijemo suprotan rezultat, a sve zato što ne znamo te sitne cake velikih majstora pohovanja.

Navikli smo da pohujemo meso u jajima, ali će ukus biti mnogo bolji ako ga pržimo na drugačiji način – pomešajte pivo sa brašnom i primetićete razliku.

shutterstock-148803194.jpg
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g belog mesa
  • 150 g putera
  • 150 g čedar sira
  • 20 g mirođije
  • 200 g brašna
  • 250 ml piva
  • 150 g prezli

Priprema:

Meso isecite na tanke šnicle i izlupajte, a zatim svako parče posolite i pobiberite. Puter sobne temperature pomešajte sa rendanim čedar sirom i seckanom mirođijom. Dobro promešajte, pa stavite na providnu foliju i prstima malo rasporedite i oblikujte kvadrat. Preklopite još jednom providnom folijom, a zatim zatvorite, pa oklagijom razvucite da dobijete deblji kvadrat.

(Stil/ Krstarica)

19:11
Naša influenserka pronašla PRŠUTU koja može samo da vam poboljša zdravlje - evo o čemu se radi i kako može da se nabavi Izvor: Kurir televizija