Mekano i sočno unutra, hrskavo spolja – tako glasi definicija savršeno pohovanog mesa. Ipak, svima nam se često dešava da upravo dobijemo suprotan rezultat, a sve zato što ne znamo te sitne cake velikih majstora pohovanja.
Navikli smo da pohujemo meso u jajima, ali će ukus biti mnogo bolji ako ga pržimo na drugačiji način – pomešajte pivo sa brašnom i primetićete razliku.
Sastojci:
- 500 g belog mesa
- 150 g putera
- 150 g čedar sira
- 20 g mirođije
- 200 g brašna
- 250 ml piva
- 150 g prezli
Priprema:
Meso isecite na tanke šnicle i izlupajte, a zatim svako parče posolite i pobiberite. Puter sobne temperature pomešajte sa rendanim čedar sirom i seckanom mirođijom. Dobro promešajte, pa stavite na providnu foliju i prstima malo rasporedite i oblikujte kvadrat. Preklopite još jednom providnom folijom, a zatim zatvorite, pa oklagijom razvucite da dobijete deblji kvadrat.
(Stil/ Krstarica)