Kada spomenemo pohovane tikvice odmah se setimo naših baka koje su ih spremale za doručak, ali ukoliko unapredite njihov recept i dodate rendani sir u jaja, ukus će biti neverovatan.

Ukoliko ste ljubitelji pohovanih tikvica, ovaj recept morate probati i sigurni smo da ćete ih ubuduće samo ovako praviti.

shutterstock-147406817.jpg
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 100 g tvrdog sira
  • 1 kašičica peršuna
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 3 jajeta
  • 100 g prezli
  • 50 g brašna

Priprema:

Isecite tikvice po dužini, pa stavite u neku posudu, pa posolite i pobiberite. Ostavite ih tako 20 minuta da puste vodu. Umutite jaja, pa dodajte peršun, slatku papriku i rendani sir.

U drugoj posudi pomešajte brašno i prezle. Tikvice procedite, pa uvaljajte u brašno sa prezlama, a onda u jaja sa sirom.

(Stil/ Krstarica)

04:53
OPREZ! FEN ZA KOSU KOJI SE PRODAVAO U SRBIJI POVLAČI SE SA TRŽIŠTA - Predstavljao ogromnu opasnost, električar objasnio šta može da vam se desi ako ga koristite Izvor: Kurir televizija