Ova pica je spas u zadnji čas kad nemate vremena da mesite testo, samo izmešate sastojke, izlijete ih u pleh i ispečete.
Sastojci:
Za testo:
- 250 ml kefira
- 160 g brašna
- 1 jaje
- pola kašičice soli
- pola kašičice šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika biljnog ulja
Za fil:
- 160 g sira
- 150 g šunke
- 3 - 4 šampinjona
- po ukusu crnog luka
Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
Priprema:
- Umutite jaje sa kefirom, uljem, solju i šećerom. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i promešajte da dobijete glatku tečnu masu, gušću od smese za palačinke.
- Iseckajte šunku, sir, pečurke i crni luk.
- Podmažite pleh (ili obložite papirom za pečenje) i sipajte testo. Ravnomerno rasporedite fil preko tečnog testa. Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180°C oko 25–30 minuta, dok ne porumeni.
Prijatno!
Stil / Stvar ukusa
Budi deo Stil zajednice.