Ova pica je spas u zadnji čas kad nemate vremena da mesite testo, samo izmešate sastojke, izlijete ih u pleh i ispečete.

Sastojci:

Za testo:

  • 250 ml kefira
  • 160 g brašna
  • 1 jaje
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika biljnog ulja

Za fil:

  • 160 g sira
  • 150 g šunke
  • 3 - 4 šampinjona
  • po ukusu crnog luka
pica-sa-tikvicama.jpg
Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

  Priprema:

  1. Umutite jaje sa kefirom, uljem, solju i šećerom. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i promešajte da dobijete glatku tečnu masu, gušću od smese za palačinke.
  2. Iseckajte šunku, sir, pečurke i crni luk.
  3. Podmažite pleh (ili obložite papirom za pečenje) i sipajte testo. Ravnomerno rasporedite fil preko tečnog testa. Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180°C oko 25–30 minuta, dok ne porumeni.

Prijatno!

Stil / Stvar ukusa