Ponedeljak - Piletina sa povrćem iz rerne

Sastojci:

  • Pileći file
  • Tikvice, paprika, šargarepa, crveni luk
  • Maslinovo ulje, so, biber, origano

Priprema:
Sve iseckaj, začini i peci u rerni 30–40 min na 200°C. Nema prženja, sve lagano i bogato proteinima i vlaknima.

profimedia0441076291.jpg
Foto: Profimedia

Utorak - Ćuretina u kari sosu sa integralnim pirinčem

Sastojci:

  • File ćuretine
  • Grčki jogurt ili pavlaka sa malo masti
  • Kari začin, beli luk
  • Integralni pirinač

Priprema: Ćuretinu izdinstaj s malo maslinovog ulja i belim lukom, dodaj jogurt i kari. Serviraj uz kuvani integralni pirinač. Pirinač potopiti noć pre, a najbolje se spremi da bude kremast kada se opran proprži na malo maslaca i belog luka, a potom mu se doda pileći bujon i dok ne ogrezne. Kada provri i upije vodu - spreman je. 

shutterstock-115003477.jpg
Foto: Shutterstock

Sreda - Lagana čorba od sočiva i povrća

Sastojci:

  • Sočivo
  • Šargarepa, celer, crni i beli luk, paradajz
  • Začini: lovor, biber, peršun
  • Priprema:
    Sve skuvaj zajedno dok povrće i sočivo ne omekšaju. Zasitno i odlično za dan bez mesa.
socivo3.jpg
Foto: printscreen/youtube/ vege mark

Četvrtak - Losos na tiganju sa blitvom i krompirom

Sastojci:

  • File lososa
  • Blitva, beli krompir
  • Maslinovo ulje, limun

Priprema:
Losos samo kratko ispeci (ili zapeći u rerni), serviraj uz blitvu i bareni krompir sa malo maslinovog ulja i limuna.

shutterstock-719333500.jpg
Foto: Shutterstock

Petak - Pohovani patlidžan iz rerne + grčka salata

Sastojci:

  • Patlidžan, jaje, prezle (ili ovsene pahuljice)
  • Paradajz, krastavac, masline, feta sir

Priprema: Patlidžan paniraj i peci u rerni, bez prženja. Uz to napravi laganu grčku salatu bez previše sira.