Roditelji, pažnja

Izgradite samopouzdanje svog deteta!

Deca se suočavaju sa sudom svojih vršnjaka te je jako bitno da im se, ukoliko je to moguće, pomogne da se ne osećaju izopšteno i negativno upadljivo, kaže dr Simić

Vaše dete & vi
Autor:
Izgradite samopouzdanje svog deteta!
Foto: Promo

Deca su nestašna, radoznala, a često i nepromišljena i stoga se neretko dešava da se u svojoj zaigranosti opeku na različite načine, bilo motajući se po kuhinji, bilo igrajući se sa stvarima poput pegle ili upaljača. Iako opekotine mogu biti različite težine, od onih najbenignijih do ozbiljnih, u najvećem broju slučajeva ožiljak je nešto što posle opekotine ostaje na nežnoj dečijoj koži.

Nažalost, današnja deca moraju da se nose sa izloženošću i pritiskom koji pre pojave društvenih mreža i modernih sredstava komunikacije nisu postojali, ili bar nisu postojali u ovolikoj meri. Zato je svaka različitost u odnosu na okolinu naglašena i može predstavljati ozbiljan problem za one koji rastu i formiraju svoju ličnost u današnjem okruženju. Ukoliko je to ikako moguće, trebalo bi se potruditi da im se okolnosti razvoja olakšaju i da se svaka prepreka, sa kojom deca ne moraju nužno da se nose, eliminiše u potpunosti ili bar ublaži u maksimalnoj meri.

foto: Promo

"Deca se suočavaju sa sudom svojih vršnjaka te je jako bitno da im se, ukoliko je to moguće, pomogne da se ne osećaju izopšteno i negativno upadljivo i da nemaju vidljive ožiljke koji će ih dodatno izdvajati u odnosu na druge osobe", kaže doc. dr Radoje Simić, spec. dečije hirurgije.

Konačno, Contractubex® za tretman i prevenciju ožiljaka nudi inovativno rešenje u obliku noćnog flastera koji omogućava komfornu primenu, naročito pogodnu kod živahnih mališana. Dovoljno je da Contractubex® flaster zalepite Vašem detetu pred spavanje kako bi se obezbedilo dejstvo tokom čitave noći.

foto: Promo

Vremenom će se ožiljak smanjivati, omekšavati i bledeti, a Vaše dete će odrastati srećno i sa puno samopouzdanja.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, odnosno medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs