Zlata vredan

Dru Barimor dala savet svim zaposlenim majkama: Dobro ga zapamtite! (FOTO)

Usklađivanje porodičnog i poslovnog života zahteva puno planiranja kako bismo uštedele vreme i uspešno izvršile brojne obaveze

Vaše dete & vi
Autor:
Dru Barimor dala savet svim zaposlenim majkama: Dobro ga zapamtite! (FOTO)
Foto: AP / Richard Shotwell

U životu nije nimalo lagan zadatak postići balans. Svesne su toga brojne zaposlene majke koje često imaju osećaj da nisu postigle ravnotežu između posla i porodice pa osećaju grižu savest. Tražite li način kako da to ispravite, sledite savet glumice Dru Barimor.

Zaposlene majke moraju voditi brigu o puno stvari i njihov posao nije nimalo lagan. Usklađivanje porodičnog i poslovnog života zahteva puno planiranja kako bismo uštedele vreme i uspešno izvršile brojne obaveze. A kada to ne postižemo, ne možemo se rešiti osećaja samokrivice. No, važno je znati da se zbog nekih stvari jednostavno se ne bi trebalo da se osećamo krivima. Shvatila je to i glumica Dru Barimor koja je pronašla način pomoću kog je izašla iz tog začaranog kruga, piše Pure Wow.

1 / 2 Foto: Profimedia

“Uvek govorim svojoj ćerki Oliv da volim svoj posao. Nikada joj ne kažem s tužnim izrazom lica kako moram da idem da radim, jer se bojim da će imati negativno mišljenje o nečemu što zapravo mnoge majke rade kako bi zaradile za život. Moj prijateljica jednom je rekla ‘nikada nemoj dopustiti da tvoje dete oseti kako je posao loša stvar koja vas razdvaja’. Tada sam shvatila da većina nas to radi kako bi se dete bolje osećalo i da tako šaljem poruku kako je posao odvratna stvar koja nas razdvaja. Iako imamo dobru nameru, uverena sam da moram da promenim pristup.

Želim osnažiti svoje ćerke da misle kako je posao nešto dobro i potrebno. Mogu ih čak voditi prema ostvarenju njihovih snova. Jako se izjedam kada sam odsutna (koja majka ne bi?). Ali pokušavam da pronađem način kako bih osnažila sebe i svoje ćerke da razmišljamo pozitivno. Ne krivim posao, ja imam odgovornost. Biću strpljiva kada je ona uzrujana, jer me nema. Kao što sam rekla, pokušavam napraviti balans kako bi život bio što bolji”, zaključila je Dru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs