RODITELJSTVO

Dragi sine, svet će biti surov, a ti ostani jak i čuvaj sestru: Pismo oca jednogodišnjem sinu raznežilo ceo svet!

Ništa mudrije danas nećete pročitati...

Vaše dete & vi
13:27h Autor:
Dragi sine, svet će biti surov, a ti ostani jak i čuvaj sestru: Pismo oca jednogodišnjem sinu raznežilo ceo svet!
Foto: Shutterstock

"Slušaj mali, nadam se da si dovoljno star da kad budeš ovo čitao shvatiš neke stvari. Ako misliš da te sramotim ovom objavom, pitaj sestru i videćeš da mogu biti i gori", ovim rečima počinje pismo koje je jedan otac uputio svom sinu, a koje je uspelo da razneži ceo svet, a prenosi ga magazin Lola.

Nadam se da sam koliko toliko dobar otac, da sam te naučio da budeš dobar i pošten. Da nisi naivan i da se svojim rukama boriš i dokazuješ.

Želim ti reći da je svet okrutan, da su ljudi nekad gori od životinja. Pazi se gde god da kreneš. Kad se smeš, smej se na sav glas, kad ti je teškozovi me – zajedno ćemo prebroditi sve.

Ali pazi, ako misliš da će ti tata pomoći oko svega, varaš se, moraš nešto i sam da učiniš. Možda zvučim okrutno, ali do sada sam ti dosadio pričama kako je uspeh slađi kada ga postigneš sam.

Ni u kom slučaju nemoj da se oslanjaš na slatke reči prijatelja, rodbine, kolega, jer nekad te reči samo tako zvuče, a iza njih se krije nešto drugo. Čuvaj sestru, i budi joj muška ruka kad tate nema u blizini.

Slušaj majku, ona ti je život dala. Budi spreman na sve. Nikad neću zaboraviti sreću na licu tvoje sestre kad sam joj rekao da si stigao. Nemoj nikad dozvoliti da zbog tebe bude nesrećna.

Ti si joj najlepši deo života. I to što joj rasturaš sobu, verovatno sam te već kaznio, pa nemoj više živ bio. Hteo bih ti reći još samo da te volim, ta reč od pet slova ima takvu moć da će srušiti sve ispred sebe.

Naročito kad dolazi od roditelja. Kako me samo znaš nasmejati, naljutiti, tako me znaš smiriti. Mogao bih ti do sutra pisati, ali verovatno sam ti do sada više puta isprao mozak.

Čuvaj se, budi pametan, budi bolji od mene, budi jači, budi sve što želiš da budeš. Moja leđa i rame uvek imaš.

Budi moj prijatelj, budi mi zdrav i prav. Sretan rođendan, sine. Voli te otac.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs